Групата общински съветници на БСП пита кмета на Казанлък колко

...
Групата общински съветници на БСП пита кмета на Казанлък колко
Коментари Харесай

БСП-Казанлък питат кмета как стопанисва общинските гори

Групата общински съветници на Българска социалистическа партия пита кмета на Казанлък какъв брой са събраните пари в общинската хазна от използването на дървесина и недървесни типове. Това пишат в позицията си до медиите общинските съветници.

По думите им тази активност кметът Галина Стоянова е предоставила с контракт за ръководство на горските територии общинска благосъстоятелност на частното сдружение " Пениталес ".

Съветниците акцентират, че чакат на сесията на 25 юли Стоянова да заяви осъществените доходи за 2016 година, 2017 година и 2018 година, когато дейностите в общинските горски територии са предоставени на частната компания, благосъстоятелност на Пенко Говедаров.

Пламен Караджов, ръководител на групата съветници на Българска социалистическа партия в Общински съвет-Казанлък е безапелационен, че тези доходи би трябвало да бъдат известни на жителите.

Според левицата жителите упорстват да научат и какъв брой дка са залесените площи през интервала 2015 година до преустановяване контракта с " Пениталес ".

От Българска социалистическа партия акцентират, че поданици от общината неведнъж са поставяли въпроса за размера на таксите и документите , с които се прави рандеман и превозване на дървесина в другите обитаеми места, само че до този миг кметът към момента не е дала отговор.

По думите на Пламен Караджов не било ясно и кой управлява сходството на добитата дървесина с дадените разрешителни.

Той добавя, че отговорите на кмета ще покажат дали общината стопанисва горите отговорно и по какъв начин употребява дървесината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР