Групата Обнови Европа в Европейския парламент съобщи, че осъжда политическите

...
Групата Обнови Европа в Европейския парламент съобщи, че осъжда политическите
Коментари Харесай

"Обнови Европа" защити евродепутата Илхан Кючюк от атаки заради Северна Македония

Групата " Обнови Европа " в Европейския парламент заяви, че осъжда политическите офанзиви на антиевропейски и популистки партии в България против нейния евродепутат Илхан Кючюк по отношение на работата му по годишния отчет за Северна Македония като непрекъснат докладчик на Екологичен потенциал.

Засилването на спекулациите и популистките изказвания както в Северна Македония, по този начин и в България не спомага за постигането на градивен разговор и не обезпечава нужната необятна поддръжка за отчета от страна на политическите фамилии в Европейския парламент, се показва в позиция.

" Обнови Европа " приканва всички български и македонски политици да се дистанцират от несправедливите рецензии, отправени против Илхан Кючюк.

" Неговите дейности в интерес на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз са добре известни от години, въз основа на неговия бездънен европейски ангажимент и на уговорката му за европейско бъдеще на района. Действията и резултатите на Илхан за района би трябвало да бъдат източник на горделивост и ентусиазъм за всички нас и всички можем да бъдем изцяло уверени, че той работи старателно за добросъседски връзки ", се добавя в позицията.

Отлагане на отчета

Вчера Илхан Кючюк, който е докладчик за напредъка на Северна Македония, изиска публично отсрочване на гласуването на отчета в Екологичен потенциал, което беше планувано за края на месеца. Необходимостта за отлагането идва като резултат от полемика в Екологичен потенциал предходната седмица.

Решението се основава на сензитивната политическа конюнктура и продължаващия развой по нужните промени на конституцията на Северна Македония, измежду които е и включването на българите като държавотворен детайл и гарантирането на техните права, се показва в известие от офиса му.

 " Без нови условия от България ": Бундестагът призна македонската еднаквост и език

" Убеден съм, че идният интервал преди гласуването на отчета ще бъде сериозен тест за политическия хайлайф в Северна Македония и ще мери готовността на страната да продължи по пътя на европейската интеграция, посредством осъществяване на нужните конституционни промени ", сподели Кючюк.

" В противоположен случай, критиците, които не имат вяра в европейските аспирации на Северна Македония, може да се окажат прави. И в двата разновидността, Европейския парламент ще има ясна линия, по която да гласоподава отчета с огромно болшинство през есента ", добави той.

Докладчикът за Северна Македония изрази вяра, че давайки още време Екологичен потенциал ще спомогне за постигането на градивен разговор и във външната комисия, и ще способства за подсилване на доверието сред Северна Македония и България, като две прилежащи страни, които имат общо бъдеще и желания в европейското семейство.

Нападки

Миналата седмица Кючюк разяснява пред Българска телеграфна агенция, че всички опити за обвинявания в национално изменничество няма да съумеят.
Той беше упрекнат от " ИТН " поради информация, че от идния отчет за Северна Македония в Европейския парламент по негово предложение са отстранени текстове, които подсигуряват правата на българите в прилежащата страна. По-късно нападки отпраи и Красимир Каракачанов.
Илхан Кючюк беше безапелационен, че е предложил текстове, с които да се подсигурява вписването на българи, черногорци и хървати в конституцията на Северна Македония.

Евродепутатът добави, че работи от четири години по този отчет и постоянно е заявявал, че правата на всеки един жител би трябвало да бъдат предпазени. Произхождам от политическа партия, за която правата и свободите са най-висока полезност и това е част от моето схващане, сподели още Кючюк, който е евродепутат от Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР