Групата ни е огромна и продължава да се разраства. Отначало

...
Групата ни е огромна и продължава да се разраства. Отначало
Коментари Харесай

Инициативата Купи подарък от майка на дете с увреждане надхвърли 200 000 души

Групата ни е голяма и продължава да се разраства. Отначало тръгнахме повече като благотворителна организация, само че нещата се трансформираха. При нас може да се намерят качествени неща, които са ръчно направени и с доста обич. Така Петя Колева, една от създателките на самодейността „ Купи подарък от майка на дете с увреждане “, показа в ефира на Euronews Bulgaria онлайн групата си.

„ Хората си вършат график, с цел да си закупят направени от майките артикули “, добави тя, като акцентира, че членуващите към този момент са над 200 000 души. Целта на групата е да се поддържат родители на деца с увреждания, които нямат друга алтернатива за работа и я правят от у дома.

„ При нас можете да намерите всичко за всеки мотив, за всеки един миг “, уточни още Колева. Към благородната самодейност са се присъединили обществени предприятия и хора с увреждания.

Средствата отивали за всичко, от което имало потребност фамилията на дете с увреждане. „ Майката няма късмет да върви на работи, а желае. Подкрепени са психически посредством нашата самодейност, толерираме я да прави нещо, което да я кара да се усеща добре “, сподели Петя Колева.

Таня Цветкова от ателие „ Декор “ във Велико Търново пък описа за работата на общественото дружество, в което вземат участие петима души с увреждания. Ателието към този момент се самоиздържа и с изключение на изработването на разнообразни артикули, другата идея е „ потребление на естествени натурални материали “, като топки за сушилня от вълна.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР