Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет отправи официално питане за

...
Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет отправи официално питане за
Коментари Харесай

ВМРО пита за затварянето на Бетонния мост

Групата на ВМРО-БНД в Общинския съвет насочи публично запитване за неизяснените и притеснителни неща към идното затваряне на Бетонния мост.

Ето цялостния текст:

ЧРЕЗ Г-Н АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ПЛОВДИВ

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

П  И  Т  А  Н  Е

от ППГОС „ ВМРО-БНД “

Относно: Временно затваряне на пътен възел „ Бетонен мост “ за реорганизация от страна на НКЖИ  

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

През последните няколко дни получаваме сигнали от обезпокоени жители на регион „ Южен “ и от другите региони на града по отношение на концепцията за затваряне на пътен възел „ Бетонен мост “  за реорганизация от страна на НКЖИ.

Гражданите се оплакват и обръщат към нас за подпомагане по отношение на обстоятелството, че оборудването се явява основна пътна артерия без съответна опция за жителите на регион „ Южен “, като връзка с останалите региони на града.

Отчитат като утежняващо обстановката събитие, че „ Кукленско шосе “ е извънредно обикалящ пътен маршрут за тях, с съществуване на компроментирана пътна настилка и причина за пораждане на пътни катастрофи, заради трафика, който минава в този сектор, както и заради затворените пътни възли към Централна Ж.П. гара Пловдив.

Съществен миг, който жителите също споделят е, че на 15 септември стартира и образователната година за множеството деца в града ни, като това е значителен ангажимент за родителите, който в допълнение ще натовари пътната мрежа в региона, както и изцяло за града ни.

Към този миг те са и мощно скептични към приключването на ремонтите в града, ангажиращи всъщност региона им /пример: ремонтът на бул. „ Александър Стамболийски “, пробивът „ Модър – Царевец “, пробивът под Централна Ж.П. гара Пловдив, ремонтът на ул. „ Даме Груев “/.

Неясен остава и въпросът след приключването на дейностите, като ангажимент по реконструкцията на пътния възел „ Бетонен мост “ от страна на НКЖИ, в какъв период община Пловдив ще реализира нейният ангажимент по плана от южната и северната страна, отвън сервитута на НКЖИ.

В тази връзка според член 80, алинея 1 от Правилника за организацията и активността на Общински съвет-Пловдив и по отношение на гореописаното,  насочваме към Вас следните въпроси:
Съобразено ли е затварянето на пътен възел „ Бетонен мост “ със периодите за привършване на цялостния ремонт на ул. „ Даме Груев “? Изготвени ли са съответни линейни графици за дейностите, обхващащи поетите отговорности от страна на община Пловдив по реконструирането на пътния възел „ Бетонен мост от северната му и южната му страна? Съответно какви са съответните периоди, в който това оборудване ще бъде затворено за придвижване? Обмислени ли са съответни различни направления за предвижване на жителите на региона от страна на ОКТ и синхронизирано ли е това с КАТ? Към сегашния миг подсигурено ли е финасирането на дейностите, като ангажимент от страна на община Пловдив за северната и южната страна на оборудването, свързани с реконстуркцията на пътен възел „ Бетонен мост “? Взето ли е под внимание събитието, че точно септември месец е налице най-значително усилване на трафика в града? Как ще бъде гарантиран този поток от пътуващи жители и налице ли е визия за гъвкаво и интелигентно консолидиране на линиите на градския превоз да обезпечават потребностите на града, поради новата организация на придвижване, след краткотрайното затваряне на пътен възел „ Бетонен мост “? Има ли утвърден и координиран план за реорганизация на пътния възел „ Бетонен мост “ от ЕСУТ и влезнало в действие позволение? Кога цялостният план ще бъде показан на обществеността в града? Какви ограничения е подхванала, сегашната и предходните администрации на Община Пловдив, по отношение на запазването на оборудването пътен възел „ Бетонен мост “ при подготовката, съгласуването и стартирането на плана на НКЖИ? Господин Димитров, след поредност от диалози с представители на НКЖИ от ваша страна, вие информирахте Общински съвет – Пловдив, че пътния възел „ Бетонен мост “, няма да бъде бутан, а ще бъде реконструиран /повдигнат, в най – високата си точка/ за 3 до 4 месеца и за сметка на НКЖИ. Към днешна дата няма индикация, НКЖИ да са почнали подготовка за осъществяването на тази реорганизация. Вие имате ли информация, по кое време НКЖИ ще я стартират? Кога е планувано, съгласно линейния график на плана на НКЖИ да стартират дейностите по построяването и реконструкцията на жп линията в сектора под оборудването пътен възел „ Бетонен мост “?  
УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Очакваме Вашите отговори на поставените от нас въпроси по отношение на член 80, алинея 2 от Правилника за организацията и активността на Общински съвет-Пловдив и чакаме да получим писмен отговор на първата сесия на Общински съвет, последваща питането ни.

Темата за пътния възел „ Бетонен мост “ е мощно сензитивна за жителите на регион „ Южен “, изключително в изискванията на голям брой дейни ремонтни действия и краткотрайна метаморфоза на придвижването, мощно затрудняваща естествения трафик в региона.

Темата е и мощно сензитивна за нашата група, заради което сме подготвени за предприемане на протестни дейности, дружно с жителите на региона.

С почитание, ППГОС „ ВМРО-БНД “
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР