Групата на седемте водещи западни икономики (Г-7) постигна във вторник

...
Групата на седемте водещи западни икономики (Г-7) постигна във вторник
Коментари Харесай

Страните от Г-7 постигнаха споразумение за ограничаване на цените на руския петрол: Politico

Групата на седемте водещи западни стопански системи (Г-7) реализира във вторник съглашение за установяване на ценови таван за износа на съветски нефт, заяви Politico, като се базира на неназовани публични лица.

Подробностите по съглашението не са разкрити. Въпреки това, съгласно историята, Съединени американски щати са предложили да се анулират глобите върху застраховките на кораби, които транспортират съветски нефт, единствено в случай че страните се съгласят да го купуват на избрана оптималната цена, като по този метод се наложи ценови таван.

Държавите членки на Г-7 отхвърлиха и концепцията за международен таван на цените на петрола, препоръчана от френския президент Еманюел Макрон в понеделник . Съобщава се, че Съединени американски щати и Германия са се отказали от това предложение, а Франция се е съгласила да го отдръпна.

 

Споразумението се подписва в миг, когато западните страни се пробват да се оправят с възходящите цени на силата и инфлацията вследствие на наложените от тях наказания и ембарго върху съветския нефт. Макар че рестриктивните мерки имат за цел да изчерпят " съветския боен ковчег ", за който се твърди, че се употребява за финансиране на продължаващата военна интервенция в Украйна, Москва печели повече пари от износа си на сила, в сравнение с преди глобите, заради по-високите цени.

 

Идеята за ценови таван беше показана за първи път от финансовия министър на Съединени американски щати Джанет Йелън по-рано тази година, а по-късно беше възприета от Г-7, която съгласно известията е водила " градивни " диалози по въпроса през последните три дни на годишната си среща на върха в Германия.

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР