Групата на седемте най-развити икономики в света Г-7 смята да

...
Групата на седемте най-развити икономики в света Г-7 смята да
Коментари Харесай

Г-7 решена да възстанови поразения от вируса икономически ръст

Групата на седемте най-развити стопански системи в света Г-7 счита да възвърне растежа на международната стопанска система мининум до нивото от преди пандемията на ковид и да сложи основата за предстоящ по-силен напредък, се показва в в официално съобщение, публикувано от Белия дом, след днешния им телеконферентен диалог.

Те показват волята си да активизират всички налични принадлежности на икономическата политика - било бюджетни и валутни ограничения или целенасочени дейности, с цел да поддържат неотложно и колкото е належащо работещите, предприятията и най-засегнатите браншове.

Освен това са поискали от своите министри на финансите да координират всяка седмица използването на ограниченията и въвеждането на нови бързи и ефикасни дейности.

Лидерите от Г-7 приканват МВФ и Световната банка да поддържат страните по света за използване на съгласуван световен отговор.

Те показват убеждението си, че сегашните провокации, свързани с Ковид-19, се нуждаят от мощни координирани интернационалните цели, основани на науката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР