Групата на седемте най-развити демокрации (Г-7) предупреди да не се

...
Групата на седемте най-развити демокрации (Г-7) предупреди да не се
Коментари Харесай

Страните от Г-7 предупредиха да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред

Групата на седемте най-развити демокрации (Г-7) предизвести да не се вършат никакви опити за силово изменение на международния ред предвид на войната на Русия в Украйна и все по-голямата агресивност на Китай, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Затова ще се противопоставим твърдо на всевъзможни едностранни опити за силова смяна на статуквото ", сподели японският външен министър Йошимаса Хаяши на среща с сътрудниците си от Г-7, отдадена на ситуацията в Индийско-тихоокеанския район. " Ще покажем на света непоколебимата решителност на Г-7 за опазване на международния ред, учреден на върховенството на правото. "

След работната вечеря нощес първите дипломати от седморката през днешния ден не престават консултациите си в японския курорт Каруидзава, префектура Нагано.

Ще бъдат разисквани китайското дрънчене на оръжие по отношение на Тайван и севернокорейските ракетни тествания, а също и насилието в Судан.

Заседанието на външните министри ще се състои в навечерието на срещата на държавните и държавните ръководители от Г-7 в Хирошима, Япония, през май. Япония е ротационен ръководител на Групата на седемте, а в нея влизат още Англия, Канада, Франция, Германия, Италия и Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР