Групата на седемте най-развити държави в света - Г-7, обмисля

...
Групата на седемте най-развити държави в света - Г-7, обмисля
Коментари Харесай

Г-7 обмисля тотално ембарго на износа за Русия

Групата на седемте най-развити страни в света - Г-7, обмисля да забрани съвсем напълно износа на артикули, услуги и първични материали за Русия като продължение на глобите, наложени на страната поради нашествието в Украйна, заяви японски държавен източник, представен от организация Киодо и Българска телеграфна агенция. 

Япония ще бъде хазаин на среща на върха на Г-7 през май в Хирошима, където ще бъдат обсъждани ограничения за усилване на глобите против Русия, както и разширение на поддръжката на Украйна.

Страните от Г-7 към този момент стопираха износа на редица артикули за Русия, най-много на такива, които биха могли да се употребяват за военни цели, както и на първокласни артикули. Япония, да вземем за пример, не изнася в Русия коли, струващи повече от 45 000 $.

Новият проект може да наложи ембарго на коли втора употреба, аварийни елементи, гуми, козметични произведения и дрехи, съгласно японския източник. Извън възбраната на износа, съгласно Блумбърг, може да останат продукти като медикаментите, селскостопанската продукция и храните.

На срещата на 19-21 май ще участват водачите на Япония, Съединени американски щати, Франция, Германия, Англия, Италия и Канада, както и на Европейски Съюз. Японският министър председател Фумио Кишида е поканил на срещата и украинския президент Володимир Зеленски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР