Групата на седемте (Г-7) най-богати демокрации ще сформира специализирани полицейски

...
Групата на седемте (Г-7) най-богати демокрации ще сформира специализирани полицейски
Коментари Харесай

Вътрешните министри от Г-7 приеха план за борба с трафика на мигранти

Групата на седемте (Г-7) най-богати демокрации ще образува профилирани полицейски звена за следствие на трафика на мигранти, заяви италианският вътрешен министър Матео Пиантедози. Мярката е част от напъните за битка с противозаконната миграция, съобщи Ройтерс.

Пиантедози разгласи самодейността в края на тридневна среща на вътрешните министри от Г-7, в чийто фокус бяха и заканите, произлизащи от рецесиите в Близкия изток и Украйна.

" Планът за деяние обезпечава подсилване на проверяващия и действен потенциал на полицейските сили, в това число посредством инициирането на взаимни дейности ", сподели той пред кореспонденти след диалозите в Мирабела Еклано в Южна Италия. " Единодушно потвърдихме позицията си, че разбиването на картелите за трафик на хора е приоритет ".

Дясното държавно управление на италианския министър председател Джорджа Мелони, което тази година е ротационен ръководител на Г-7, потърси съдействие с Европейски Съюз и африканските държавни управления в битката с трафикантите на хора.

В новия проект за деяние е подчертана нуждата от по-тясно взаимоотношение сред страните от Групата на седемте, както и със страните на генезис и с тези, които се явяват директни за противозаконните миграционни потоци.

Членовете на Г-7 би трябвало да основат " правоохранителни звена, профилирани в закононарушенията и следствията, свързани с каналджийство и трафик на хора ", в случай че такива към момента не са образувани, се споделя в общата декларация на министрите.

Мелони предходната година подписа съглашение с Албания за създаване на приемни лагери там за въздържане на мигрантите от предприемането на рискови пътувания по море към Италия.

Пиантедози сподели, че лагерите ще проработят в идните седмици, и добави, че италианската самодейност в Албания е била измежду въпросите, разисквани на министерската среща на Г-7.

" Това е решение, към което всеки поглежда с огромен интерес ", сподели той.

Г-7 включва Съединени американски щати, Япония, Германия, Англия, Франция, Италия и Канада, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР