Групата на реформаторите във ВМРО-ДПМНЕ поиска незабавна оставка на Никола

...
Групата на реформаторите във ВМРО-ДПМНЕ поиска незабавна оставка на Никола
Коментари Харесай

Съпартийци искат да гонят Груевски от ВМРО-ДПМНЕ

Групата на реформаторите във ВМРО-ДПМНЕ изиска незабавна оставка на Никола Груевски от лидерския пост след цялостната злополука на партията на локалните избори в Република Македония. Формацията на Груевски завоюва единствено 5 кметски общини, а Социалдемократическият съюз на Македония/СДСМ/ на премиера Зоран Заев - 56. Реформаторите изрично се опълчиха на настояването на Груевски за осъществяване на предварителни парламентарни избори, тъй като съгласно тях това ще докара до по-голяма загуба и обезличаването на партията, съобщи БГНЕС.

" Какво ще създадем на едни нови парламентарни избори? ВМРО-ДПМНЕ ще загуби огромен брой депутатски места. Този въпрос би трябвало да се зададе на Груевски - за какво желае избори, на които партията изцяло ще бъде обезличена ", сподели Петър Богоески, един от водачите на Реформаторите, който прикани " партията да одобри почтено волята на жителите и за действителността, такава каквато е ". " Незабавна оставка на Груевски. Свикване и образуване на свободен и либерален съединителен конгрес. Спиране на заканите за изключване от партията ", изиска Богоески.

Според него на партийния конгрес би трябвало да се извършат промени в устава на ВМРО-ДПМНЕ и да бъдат определени нови партийни органи и да се извърши цялостна демократизация в партията. На въпроса " в случай че Груевски откаже да подаде оставка, дали Реформаторите ще основат лична групировка " Богоески отговори: " Ние търсим обединяване. Ако Груевски желае разцепление и разцепления може напълно свободно, с дребното си симпатизанти, да образува лична партия и да продължи с екстремисткото си държание. Ние ще продължим по достоверния път на ВМРО-ДПМНЕ от 1990 година "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР