Групата на най-големите икономики в света Г-7 има план как

...
Групата на най-големите икономики в света Г-7 има план как
Коментари Харесай

Г-7 има план как да противодейства на Путин

Групата на най-големите стопански системи в света Г-7 има проект по какъв начин да противодейства на съветското въздействие в енергетиката, написа „ Уолстрийт джърнъл “.

В седмия месец от пълномащабната непредизвикана съветска инвазия в Украйна финансовите министри на страните от Г-7 са подготвени да се спогодят и да показват проект за установяване на горни цени за петрола от Русия. Споразумението за ценовия предел би трябвало да бъде признато на 2 септември по време на виртуална среща.

Предполага се, че пределните цени ще се ползват освен за нефта, само че и за нефтопродуктите, в това число мазута, като един от главните експортни артикули на Русия. Планът планува възбрана за финансиране и обезпечаване на превозването на съветски нефт, в случай че той се продава над откритата цена. Страните от Г-7 застраховат повече от 90% от международното мореплаване все още.

Споразумението ще влезе в действие през декември. Идеята за въвеждане на пределни цени на съветския нефт беше показана на срещата на водачите на Г-7 в края на юни. Така страните от " огромната седморка " имат намерение да лимитират приходите на Москва от продажбата на нефт. Някои петролни търговци и анализатори показаха подозрения, че таванът на цените ще проработи, защото Русия е намерила способи да транспортира петрола си до Азия, без да прибягва до западна корабна застраховка. Членовете на Г-7 се пробват да намерят способи да запълнят енергийната празнота и да се оправят с възходящите цени, като в същото време съблюдават уговорките си в региона на климата.

„ Докато последователно изтегляме съветските енергийни запаси от нашите вътрешни пазари, ние ще се стремим да разработим решения, които ще понижат приходите на Русия от въглеводороди, ще поддържат стабилността на световните енергийни пазари и ще минимизират отрицателните стопански последствия “, се споделя в изказване на Г-7. На 31 май ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи, че водачите на Европейски Съюз са постигнали съглашение за възбрана за съветски нефт. Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен петролното ембарго ще понижи към 90% от вноса на нефт от Русия в страните от Европейския съюз до края на тази година. Икономическите наказания против Кремъл бяха наложени поради военната експанзия на Путин против Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР