Групата на Местна коалиция БСП за България няма да е

...
Групата на Местна коалиция БСП за България няма да е
Коментари Харесай

Иван Таков: Групата на БСП в СОС няма да влезе в коалиция с ПП-ДБ-СС

Групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " няма да е буфер в връзките на участниците в националната Сглобка.

 

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след днешната сесия, която продължи 5 минути.

 

Той добави, че ще се включат във всички смислени диалози за намиране на решение за излизане от рецесията в Столичния общински съвет, оповестиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София.

" Ще бъдем градивни и рационални, каквито постоянно сме били. Ние сме сериозна партия, сериозна е и групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България ". А по никакъв начин не е съществено да има 20 дни сред предходното и днешното съвещание на СОС, през 18 от тях нищо да не се случи, а два дни преди днешната сесия да ни изпратят документ, изглеждащ като съдружно съглашение, да изискат след броени часове да се срещнем, да го обсъдим и да го подкрепим. Разумният метод е различен. Ето, в този момент към този момент има предложение в понеделник да стартираме диалози. Разполагаме с две седмици до идващото съвещание на СОС. И ние ще се включим в тези диалози, " съобщи водачът на столичните социалисти.

Иван Таков напомни, че няколко пъти от групата на МК " Българска социалистическа партия за България " са изразявали мнението си за ротационен ръководител на СОС.

" За нас това не е добър вид. Виждаме на национално равнище, че сходно решение е пагубно за страната. Не желаеме това да се трансферира и в София. Нашата цел е да бъдат осъществени положителните решения за града, които предлагаме. Разбира се, с цел да се случи това са ни нужни 31 общински съветници. Надявам се в СОС да има задоволително рационални съветници, да изберем ръководител с допустимо най-широк консенсус и да осъществяваме положителните хрумвания, " разяснява той.

Председателят на БСП-София съобщи изрично, че до момента в нито един диалог не е ставало въпрос за съставяне на коалиция.

" Надявам се, че никой не е не запомнил какъв брой доста несъгласия имахме ние с ПП-ДБ-СС по време на предизборната акция, а и преди нея. И в този момент продължаваме да ги имаме по доста от въпросите в СОС.

Никога не е ставало дума да участваме в коалиция с тях. Започнахме диалози с представители на тяхната политическа група по цели, които са консенсусни и са общи. Ние начертахме нашите червени линии и ясно декларирахме, че по тях би трябвало да имаме схващане, с цел да можем да работим дружно в СОС. Три дни по-късно в отговор получихме разчленяване на Паметника на Съветската войска. След това историята всички я знаем, " съобщи Иван Таков.

Ваня Григорова изрази безпокойствие от операциите, които кметът на София Васил Терзиев прави в публичното пространство.

" Помним по какъв начин в първите съвещания на СОС той твърдеше, че са нужни 77 милиона лв., с цел да бъде избавено едно европейско финансиране по планове за Столична община. Впоследствие се оказа, че не са 77, а са 32 и това може да се направи без решение на СОС, както от самото начало му обяснявахме ", сподели тя.

" Ние настояваме за повече бистрота. Поискахме от него отчет и документи, с цел да забележим какво е финансово-икономическото положение на Столична община. Не направи нищо. Ние не стопираме да работим, макар че няма ръководител на СОС. От доста време се пробвам да намеря бизнес проектите на транспортните сдружения в София. Оказва се, че няма такива, макар че още през октомври е трябвало да бъдат направени и импортирани в Столична община. След месец ще би трябвало да гласуваме икономическата рамка на превоза. Няма по какъв начин да вършим оферти по нея и да гласуваме, откакто не разполагаме с никаква информация. А господин Терзиев няма никаква спънка да назначи заместник-кмет по превоза, който да дава отговор на нашите въпроси. За това не му е нужен ръководител на СОС, " безапелационна бе Ваня Григорова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР