Групата на либералите в Европейския парламент "Обнови Европа" поиска днес

...
Групата на либералите в Европейския парламент "Обнови Европа" поиска днес
Коментари Харесай

Либералите в ЕП искат да се разследва злоупотреба с шпионски софтуер

Групата на либералите в Европейския парламент "Обнови Европа " изиска през днешния ден да се сътвори комисия, която да проверява случаите, в които се допуска, че европейски държавни управления са злоупотребили с израелски шпионски програмен продукт, съобщи Асошиейтед прес.

"Обнови Европа " насочи апела си, откакто се появиха информации, че създаденият от израелската "НСО Груп " програмен продукт "Пегас " е бил употребявал за хакване на смарт телефоните на опозиционни политици, адвокати, публицисти и критици на десните държавни управления на Унгария и Полша.

"Нужно е изцяло следствие на абсурда с шпионския програмен продукт "Пегас ". Подриват се устоите на европейската народна власт и Европейският съюз би трябвало да предприеме съответните дейности ", съобщи нидерландска евродепутатка от "Обнови Европа " Софи ин'т Велд. "Не можем да подминем това, залогът е нашата народна власт ", сподели тя.

Световен медиен консорциум разгласява през юли следствие, в което се споделя, че софтуерът "Пегас " е употребен в Унгария за навлизане в цифровите устройства на най-малко десетима адвокати, един политик от опозицията и няколко публицисти, сериозни към държавното управление.

В края на предишния месец Асошиейтед прес заяви, че трима критици на полското държавно управление също са станали жертви на хакерски офанзиви.

Миналата седмица водачът на полската ръководеща партия "Право и правдивост " Ярослав Качински призна, че Полша разполага с шпионския програмен продукт "Пегас ", само че отхвърли той да е бил употребен против политици от опозицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР