Групата на либералите Обнови Европа в Европейския парламент изрази подкрепа

...
Групата на либералите Обнови Европа в Европейския парламент изрази подкрепа
Коментари Харесай

Либералите в Европа подкрепят резолюцията за България... за разлика от евродепутатите от ДПС |

Групата на либералите " Обнови Европа " в Европейския парламент изрази поддръжка за за положението на правовата страна и главните права в България.

Резолюцията е мощно обръщение за съпричастност с българите и техните основателни претенции. Гласът ви е чут, Екологичен потенциал ви вижда, съобщи румънският евродепутат от  " Обнови Европа " Рамона Стругариу.

" Обнови Европа " поддържа апелите за без значение правораздаване, ограничения против корупцията и прането на пари, отбрана на медийната независимост, за правото на кротичък митинг.

Либералите осъждат използването на мощ, изключително против протестиращите и публицистите, както и словото на омразата и дискриминацита против малцинствата.

Но не и Движение за права и свободи

Посланието на либералите, оповестено и на формалната им страница в интернет, обаче контрастира с вота на българските евродепутати от Движение за права и свободи, които са част от групата.

При гласуването през днешния ден в Европарламента болшинството от " Обнови Европа " поддържа резолюцията.

Но 12 от либералите са се въздържали при вота - и измежду тях са всички български евродепутати в „ Обнови Европа “ - Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР