Групата на ГЕРБ ще участва само в заседанията, в които

...
Групата на ГЕРБ ще участва само в заседанията, в които
Коментари Харесай

ГЕРБ бойкотира заседанията на парламента заради казуса Пирогов

Групата на ГЕРБ ще взе участие единствено в съвещанията, в които ще се одобряват конституционните промени, и няма да поддържат нито един закон на Министерския съвет, до момента в който не се напише механизъм за взимане на решения в сглобката.

Така те дават отговор на уволнението на шефа на болница " Пирогов ".

" Ние неведнъж даваме еднакъв сигнал. Когато в едно ръководство дружно носим тежестта на отговорността пред българските жители, следва и дружно да вземаме решенията. Това за следващ път не се случва ", изясни Десислава Атанасова от ГЕРБ.

ГЕРБ няма да слага условия, само че желае " партньорско отношение ". " Започваме да мислим, че някой съзнателно търси провокации ", заподозря тя. Не отговори обаче кого подозира.

" Нашите сътрудници би трябвало да са наясно, че думите в политиката значат отговорност. Действията в политиката носят последствия. Ако желаят да носим тази отговорност дружно, а не посредством други болшинства, които сме следили неведнъж като тяхното болшинство с Българска социалистическа партия и " Възраждане " по тематиката " Лукойл ", то е редно още веднъж да седнем на масата и да се изясним по всички тези тематики ", уточни Атанасова.

Тя не посочи дали парламентарната ѝ група ще бойкотира и гледането на бюджета в зала и комисия.

" За следващ път не се съблюдават задължения. Конкретният мотив в този момент са решенията, които еднолично взема министърът на опазването на здравето във връзка с болница " Пирогов ". Тази тематика е дискутирана с нас и преди този момент и имахме персоналното увещание на министър-председателя, че няма да има политически намеси освен в бранш опазване на здравето, само че и в нито един публичен бранш, тъй че никой от ръководещото болшинство да няма самочувствието, че кадрува политически ", сподели депутатката.

" Нашите нерви са здрави. Конституцията ще бъде подкрепена от парламентарната група на ГЕРБ. Надявам се, че никоя от останалите групи няма да си откри причина да не участва в зала и да не я поддържа, тъй като това е общ законопроект, зад който стоят гласовете на това болшинство ", разяснява тя и напомни отговора само че водача си Борисов на въпроса какъв брой ще издържи държавното управление. Тогава той сподели, че срокът е колкото устоят нервите на всички, само че тези на ГЕРБ били здрави поради Шенген, еврозоната и останалите цели на кабинета.

Партията на Бойко Борисов нямало да задвижи процедурите по желание на други регулатори.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР