Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) предлага Георги

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) предлага Георги
Коментари Харесай

Групата на ГЕРБ-СДС предлага Георги Георгиев за председател на Столичния общински съвет

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) предлага Георги Георгиев за ръководител на съвета, заяви Малина Едрева по време на днешната сесия.

Едрева показа кандидатурата на Георгиев и уточни, че той е един от най-активните общински съветници в СОС през този мандат. Георгиев е ръководител на непрекъснатата комисия по финанси и бюджет към СОС. Той е вносител на редица отчети, свързани с оптимизация на бюджетни разноски, възстановяване на градската среда, развиване на публичния превоз. Той е потвърден експерт със солидно обучение у нас и в Европа. Има богат опит в теорията и практиката на комерсиалното право, уточни Едрева.

Роден е през 1986 година, приключил е с отличие компетентност " Право " в Софийския университет, има магистърска степен по Международно комерсиално право в Лондон. Понастоящем е основен помощник по комерсиално право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В работата си е потвърдил способността си да основава екип, да ръководи хора, да търси аргументирани, новаторски решения. Заставаме зад неговите умения и познания и зад постигането на решения след консенсус, съобщи Едрева.

По време на полемиката в СОС през днешния ден общинският консултант Борис Бонев сподели, че номинацията на Георги Георгиев е изцяло предстояща и посочи, че Георгиев " доста бързо върви по стълбицата на кариерното си развиване в СОС ". Първо беше назначен за ръководител на най-важната комисия по бюджет и финанси в СОС. Сега, на средата на мандата, Георгиев към този момент е препоръчан за ръководител на СОС, уточни Бонев. Това е човек, който обществено се хвалеше, че не е член на ГЕРБ-СДС, а е част от гражданската им квота. Очевидно се е трансформирало внезапно чувството в ГЕРБ кои са правилните партийни членове. Смятам, че това е една извънредно несъответствуваща кандидатура на неопитен за този пост, човек, който е не е кадърен да води разговор, човек, който по никакъв метод няма да подсигурява безпристрастното управление на съвещанията на СОС. " Няма да поддържа тази кандидатура, тъпо, че това решение не идва от групата на ГЕРБ в СОС, а е импортирано от онази къща в Банкя ", означи Бонев.

Общинските съветници от " Демократична България " Методи Лалов и Веселин Калановски също не утвърждават номинацията на Георги Георгиев като ръководител на СОС. Според тях той би бил " нездравословен " като ръководител на СОС. Те също показаха мнение, че задачата е на председателското място в СОС да бъде сложено чинно на Борисов лице.

Иван Мечков от Българска социалистическа партия пък съобщи: " Когато се научи на български език, тогава може да бъде припознат от мен като ръководител на СОС. Наблюдавайки държанието му по време на онлайн сесиите на СОС, Георгиев демонстрира настъпателност, волност за разлика от Елен Герджиков, който има редица позитивни качества и успяваше да овладее СОС. Надявам се Георгиев да поработи върху българския си език и върху някои черти от характера си, тъй като в противоположен случай предстоят огромни кавги в СОС. Не приляга на ръководителя на СОС да бъде по-агресивен от самите общински съветници ".

Във вторник досегашният ръководител на СОС Елен Герджиков подаде оставка като ръководител на СОС и като общински консултант. Вчера водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че той е настоял за отдръпването на Герджиков.

Процедурата по желание на нов ръководител на СОС планува скрито гласоподаване. То ще се организира през днешния ден в 15.00 ч. на ул. " Московска " 33. Номинации от останалите политически групи в СОС няма.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР