Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) настоява общинският

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) настоява общинският
Коментари Харесай

И ГЕРБ-СДС поискаха незабавно оставката на пияния общински съветник

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) упорства общинският консултант от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) Благовест Георгиев неотложно да напусне СОС и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона. Това се показва в позиция, публикувана до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

Както Българска телеграфна агенция писа в уеб страницата на Министерството на вътрешните работи се оповестява за злополука в София, при която виновният лидер е избягал от местопроизшествието. Сигналът за случая е подаден към 21:00 часа през вчерашния ден, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „ Драган Цанков “ и „ Кирил Видински “ лек автомобил „ Ауди “ навлиза в насрещното платно и осъществя пътно произшествие с друго транспортно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на злополуката. Органите на реда са открили самоличността на 43-годишния лидер. Пред тях мъжът е декларирал отвод да бъде тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

В позицията на общинските съветници от ГЕРБ-СДС се показва, че законът е над всички и злоупотребата с политическа позиция е противен акт. Групата на ГЕРБ-СДС в СОС изрично осъжда постъпката на общинския консултант и член на Комисията по превоз и пътна сигурност Благовест Георгиев. След като блъска кола и бяга от местопроизшествието, той отхвърля да бъде тестван за алкохол и опиати и бива арестуван, се показва в позицията.

Според ГЕРБ-СДС сходно държание от страна на който и да е, е освен рисково за живота и здравето на жителите на София, само че и демонстрира липса на каквото и да е възприятие за отговорност.

" Публичните персони и изключително представителите на политически партии са длъжни да бъдат образец за високи морални и човешки качества. Според обществени данни това не е първият случай, в който Георгиев е заловен с алкохол в кръвта зад кормилото. Абсолютно неприемливо е представител на ръководещата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и държанието му да бъде оставено без последици! Още повече, в случай че се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински консултант от “Продължаваме смяната ”, написа още в позицията на ГЕРБ-СДС. 

По-рано през днешния ден от пресцентъра на „ Продължаваме Промяната “ оповестиха, че ще одобряват без съмнение оставката на Благовест Георгиев от позицията общински консултант. От Политическа партия допълниха, че правят оценка държанието на сътрудника си като неприемливо, рисково за близките и нарушаващо освен законите и разпоредбите, само че и публичния морал. Кметът на София Васил Терзиев изиска оставката на Благовест Георгиев. Председателят на СОС Цветомир Петров посочи в позиция, че държанието на Георгиев би трябвало да понесе своята отговорност пред закона и като общински консултант като подаде оставката си.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР