Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет събира подписи за

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет събира подписи за
Коментари Харесай

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет събира подписи за осъществяване на изключително съвещание на СОС на 23 май. Аргументите - по бул. " Патриарх Евтимий " в София и вчерашното. Групата желае чуване на кмета на София Васил Терзиев, неговия екип, районните кметове и зам.-кмета по превоз Илиян Павлов, на който от ГЕРБ-СДС продължава да желае оставката.

Общинският консултант от ГЕРБ-СДС Прошко Прошков настоя от кмета на София да рапортува ограничения и дейности за възобновяване на остарялата организация на придвижване по Патриарха, както и проект за деяние. Той желае Васил Терзиев да уволни зам.-кмета по превоза. " София не е лего лента, не е играчка за деца, а изисква професионализъм, политическа воля и да се ръководи стабилно ", регистрира Прошков.

Бившият претендент за кмет на София и сегашен общински консултант Антон Хекимян уточни, че близо един месец не престават, които не са удовлетворени от новата организация.

Според него един митинг да се назовава " малочислен " е надменност, в случай, че като цяло има публично неодобрение. " Повече от месец спасителите на София изясняват, че всичко е законно, макар че от Столична дирекция на вътрешните работи им дадоха отговор, че не е по този начин. Усетихме от господин Борис Бонев, че дърпа спешната спирачка, тъй като методът, по който се случи тази нова организация не съответствува със поръчките, с които тези хора пристигнаха на власт - нов морал, неприкритост, гласност и бистрота ", сподели Хекимян. По думите му спасителите на София ги е боязън да се появят при протестиращите.
 Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха
Столична община не е съгласувала с Министерство на вътрешните работи новата маркировка на Патриарха

Това условие е открито в разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството

Общинският консултант Димитър Вучев пък нападна реорганизацията с това, че няма информация какъв брой коства планът. Къде е финансовата информацията за плановете на плана, недоумява той. " Кога кметът на София ще избави София от зам.-кмета по превоз Илиян Павлов ", запита общинският консултант.

Председателят на групата на МК " Българска социалистическа партия за България " и на комисията по превоз и пътна сигурност в СОС Иван Таков също чака оставката на зам.-кмета Илиян Павлов още през днешния ден, както и връщане на остарялата организация на придвижване в центъра на София.

Според него решението на Административния съд-София град (АССГ) от през вчерашния ден ясно демонстрира, че реорганизацията е противозаконна. Самото решение показвало и " самонадеяността и безотговорността на заместник-кмета ". По груби сметки на Иван Таков за това Столична община досега е похарчила над милион.

" Сега чакам със същата увереност, с която сътвориха хаоса в центъра, след възобновяване на остарялата организация на придвижване да се включат в намирането на решение, което да удовлетворява всички наранени страни. Защото ние не сме нито против велоалеите, нито против по-бърз градски превоз ", приключва изказването си социалистът.
 Васил Терзиев си взел поука от новото придвижване по Патриарха
Васил Терзиев си взел поука от новото придвижване по Патриарха

Той увери, че велоалеите няма риск да бъдат премахнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР