Групата на Г-7 държави трябва допълнително да засили единството си,

...
Групата на Г-7 държави трябва допълнително да засили единството си,
Коментари Харесай

Япония е против облекчаване на санкциите срещу Русия

Групата на Г-7 страни би трябвало в допълнение да ускори единството си, с цел да отбрани живота на хората, наранени от покачващите се цени на фона на съветската инвазия в Украйна. Това съобщи японският министър председател Фумио Кишида, представен от NHK.

На първата сесия на срещата на върха на Г-7, почнала в неделя, в Елмау в Южна Германия, той посочи, че международната стопанска система е изправена пред редица компликации заради съветската експанзия против Украйна.

Кишида означи, че цените на силата, храните и други артикули се повишават, а веригите за доставки са нарушени.

По негови думи е належащо да се обърне сеирозно внимание на внезапните съмнения на пазара, в това число при валутните курсове.

Премиерът акцентира нуждата страните от Г-7 да ускорят взаимните старания за даване на продоволствена помощ на разрастващите се страни.

Той съобщи, че сегашният скок на цените не е просто стопански въпрос, а предизвикателство пред международния мир и ред.

Кишида бе безапелационен, че глобите против Русия не могат да бъдат облекчени, в случай че не се позволи главният въпрос за експанзията от страна на Москва.

По време на срещата Кишида предложи и разискване на икономическата сигурност.

Лидерите на Г-7 потвърдиха, че техните страни и сътрудниците им ще засилят съдействието за справяне с икономическия напън, визирайки Китай.

Освен това се съгласиха да задълбочат полемиките в навечерието на плануваната среща на върха на Г-7 следващата година в Хирошима.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР