Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент съобщи,

...
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент съобщи,
Коментари Харесай

Групата на ЕНП в ЕП предлага украинския народ и президента Зеленски за наградата Сахаров

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент заяви, че предлага украинския народ и президента на Украйна Володимир Зеленски за тазгодишната премия " Сахаров " за независимост на мисълта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не се съмняваме, че смелите хора на Украйна, водени от президента Володимир Зеленски, заслужават да завоюват премията, декларира зам.-председателят на парламентарната група Раса Юкнявичене. По нейните думи украинците и техният президент не престават да пазят европейските полезности на бойните полета всеки ден.

Групата на ЕНП декларира, че поддържа Украйна и нейното демократично държавно управление през цялото време на войната, и упорства за съответни ограничения за противопоставяне на интернационалната престъпност, която Русия прави.

Отбелязва се, че тази парламентарна мощ бе измежду първите, призовали за ембарго върху съветския нефт, въглища, нуклеарно гориво и газ, и за изключване на съветските банки от системата SWIFT. Тези политики по-късно бяха признати и приложени от Европейския съюз, се добавя в известието.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР