Групата на Европейската народна партия (ЕНП) ще постави темата за

...
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) ще постави темата за
Коментари Харесай

Караянчева отиде в Европейския парламент заради арести у нас

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) ще сложи тематиката за върховенството на закона и спазването на гражданските права в България на всички равнища в Европейския парламент. Това съобщи координаторът на ЕНП в Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Йерун Ленарс след среща с ръководителя на 44-тото Народно заседание и член на Изпълнителната комисия на Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и деятели от - Кърджали, които осъдиха Министерство на вътрешните работи за противозаконни арести по време на предизборната акция.

„ Подобни арести без учредения са скандални и неприемливи. Скандално е да се задържат или привикват в полицията без учредения стотици жители. Освен в Комисията ЛИБЕ, ще сложим въпроса за работата на българските управляващи и спазването на правата на жителите в Групата за господство на закона, тъй като до момента сътрудниците от левите партии държаха доста на тематиката, само че внезапно изгубиха интерес “, съобщи Ленарс.

Представителите на - Кърджали срещнаха в елементи координатора на ЕНП в Комисията по цивилен права, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент по какъв начин са осъществявани арестите и какви внушения по техен адрес си е разрешавал в медиите вътрешният министър Бойко Рашков. Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на от своя страна осведоми Йерун Ленарс, че единствено в една област от България през последната предизборна акция са били привикани в полицията за подписването на предупредителни протоколи близо 800 души.



Други жители пък са били обискирани показно на работните им места или в домовете им само по анонимни сигнали за нарушение на изборните правила, само че не са установени нарушавания. „ Целта беше членовете и симпатизантите на да бъдат уплашени и да не излязат да гласоподават “, разяснява още Караянчева.

Българските евродепутати Андрей Ковачев и Асим Адемов също обявиха пред Йерун Ленарс, че двата служебни кабинета на президента Румен Радев са си разрешили редица полицейски репресии по политически симптом, което е неприемливо в страна-членка на Европейски Съюз. Ковачев разяснява още, че решенията на българския съд дефинитивно са удостоверили невинността на деятелите на.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР