Групата на „БСП за България“ предлага, като знак за проевропейската

...
Групата на „БСП за България“ предлага, като знак за проевропейската
Коментари Харесай

БСП-София поиска Столичния общински съвет да спре провеждането на Луковмарш

Групата на „ Българска социалистическа партия за България “ предлага, като знак за проевропейската си ориентировка, Столичният общински съвет да одобри декларация, в която изрично да се опълчи на провеждането на Луковмарш и да осъди всички профашистки, ксенофобски и неонациски прояви в столицата на България - София. Това сподели Калоян Паргов в декларация от името на групата при започване на сесията на СОС, оповестиха от БСП-София.

Управляващото болшинство в Столична община отхвърли предлагането.

„ От 2003 до в този момент общинските съветници от Българска социалистическа партия неведнъж сме призовавали институциите да подхващат нужните дейности за предотвратяването на провеждането на парада на омразата Луковмарш. През 2018 година Европейският парламент одобри документ, в който изрази безпокойството си от възходящото приемане на фашизма, расизма и ксенофобията и приканва държавите-членки на Европейски Съюз да забранят неофашистките и неонацистките групи и техните прояви “, напомни водачът на столичните социалисти.

Той уточни, че преди 2 години българският съд ясно се произнесе, че е неприемливо да се организира сходни демонстрации на мракобесна идеология, каквато е „ кафявата чума “, на 12 февруари е планувано още веднъж да се организира това срамно събитие в памет на ген. Христо Луков, който през Втората международна война е отпред на Съюза на българските национални легиони - пронацистка организация, която е и измежду най-яростните поддръжници на Закона за отбрана на нацията, влезнал в деяние през януари 1941 година

„ Ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, сме уверени, че e голяма неточност да се допусне на територията на Столична община, в сърцето на София да се организира шествие в чест на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история през 20-ти век “, посочи Паргов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР