Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да подкрепи

...
Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да подкрепи
Коментари Харесай

И БСП, и ГЕРБ се заеха амбициозно да прекрояват бюджета на София

Групата на БСП-София в Столичния общински съвет няма да поддържа бюджета на София. Това съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков пред публицисти в градския парламент.

Таков уточни, че бюджетът на София по този начин, както е препоръчан от ПП-ДБ-Спаси София, е нерешителен, нечестолюбив и не взема решение нито един продължителен проблем на града.

Българска социалистическа партия има оферти за различен бюджет и в него са наблегнали на общинските жилища, на здравната инфраструктура, на просветителната инфраструктура, на зелената система на града, да има ваучери за храна за общинската администрация.

Според него би трябвало да бъдат признати в целокупност предложенията на Българска социалистическа партия в бюджета на София. Има толкоз подценени пера в бюджета и има доста места къде да се пипне, уточни Иван Таков.

Групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет също дефинира препоръчаният от ПП-ДБ-Спаси София бюджет като нечестолюбив. Затова групировката на Бойко Борисов ще създадат оферти в бюджета и ще желаят да бъдат подкрепени. В финансовата стратегия на бюджета ще се види съвпадане с над 95% с бюджета на някогашния кмет на София Йорданка Фандъкова , съпостави общинският консултант и някогашен ръководител на СОС Г еорги Георгиев .

ГЕРБ продължава да упорства вместо с над 130% да се усилят парите на кмета на София Васил Терзиев в запаса, да стане 23 млн. лева, като 10 млн. лева от тях да се вземат, с цел да се платят заплатите на медицинските сестри. Затова ГЕРБ в СОС ще внесат предложение да се поправя бюджетът на София. В бюджета има включени част от настояванията на ГЕРБ - над 15 млн. лева за опазване на здравето.

Освен това от ГЕРБ-СДС се похвалиха, че са съумели да спрат аферата " Южен парк ". Всички парцели в Южен парк и всички останали ще бъдат изкупувани едвам откакто бъде изработен юридически разбор на парцелите. Това е предписание, което ще се трансформира в принцип във връзка с всички изкупувания, изясни Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР