Групата на БСП настоя в парламента да бъде изслушан министър-председателя

...
Групата на БСП настоя в парламента да бъде изслушан министър-председателя
Коментари Харесай

БСП вика Борисов в парламента заради отношенията с РС Македония

Групата на Българска социалистическа партия настоя в Народното събрание да бъде изслушан министър-председателя Бойко Борисов, който да даде информация пред депутатите за, преговорната рамка и възможното начало на договарянията на съседите ни за участие в Европейския съюз.
„ В последните 2 седмици получихме значително информация по медиите, тя, несъмнено, е откъслечна. Българският парламент се ангажира доста съществено с този въпрос. Първо – с поддръжката на Договора за добросъседство, другарство и съдействие с районен съд Македония.
 Българска социалистическа партия: Няма условия България да се съгласи на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз Българска социалистическа партия: Няма условия България да се съгласи на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз
Няма условия България да се съгласи да стартират договаряния за участие на Северна Македония в Евроейския съюз, се показва в позиция на Б...
Миналата година с позиция, обвързвана с нашите условия, червени линии за преговорната рамка. Вече две седмици в Комисията по външна политика не можем да получим каквато и да публична информация от Министерство на външните работи. А въпросът е задоволително сериозен “, настоя Кристиан Вигенин от парламентарната естрада.
Според него министър председателят, който към този момент показва положително здраве след изолацията си, би трябвало да даде информация в пленарната зала за стадия на диалозите с Република Северна Македония и какви ще бъдат идващите стъпки на страната ни.
„ Ако той не е в положение, може би вицепремиерът Екатерина Захариева би могла да пристигна, само че българският парламент не може да бъде държан на мрачно по този въпрос. Притесняваме се, че се приготвят решения, които са в несъгласие на позицията на Народното събрание “, счита Кристиан Вигенин.
От своя страна ръководителят Цвета Караянчева увери, че ще се свърже с премиера Бойко Борисов, с цел да го осведоми за настояването на народните представители за неговото чуване.
 Заев: Няма да вършим националистически театър Заев: Няма да вършим националистически театър
Вярвам, че имаме време до 17 ноември да намерим решение. Това съобщи македонският министър-председател Зоран Заев след договарянията с бъл...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР