Групата на 7-те най-развити държави трябва да бъде непоколебимо“ ангажирана

...
Групата на 7-те най-развити държави трябва да бъде непоколебимо“ ангажирана
Коментари Харесай

Япония поиска от Г-7 „непоколебими“ действия по изпълнението на Парижкото споразумение за климата

Групата на 7-те най-развити страни би трябвало да бъде „ непоколебимо “ ангажирана с задачите в Парижкото съглашение за климата и рамката за отбрана на биоразнообразието. Коментарът на Акихиро Нишимура, министър на околната среда на Япония, бе изработен на пленарна сесия на срещата на върха на Г-7 за климата в град Сапоро.
Трябва да сме непоколебимо ангажирани с Парижкото съглашение, в това число опазване на повишението на (глобалната) температура до 1.5 градуса по Целзий и рамката за биоразнообразието, ориентирана към прекъсване на неговата загуба до 2030 г и връщането му на верния път. Казано в конкретика, би трябвало да реализираме прогрес във връзка с кръговата въглеродно неутрална стопанска система, холистичната, „ щадяща природата “ стопанска система и да търсим взаимоотношението сред тях.
Акихиро Нишимура – министър на околната среда на Япония

Срещата в Сапоро има за цел да построи консенсус по отношение на най-хубавия метод за справяне с климатичните проблеми преди срещата на върха на Г-7 в Хирошима през май. Разговорите се концентрират и върху стабилността на енергийния пазар, загубата на биоразнообразие и други световни провокации.

На срещата на върха на Г-7 предходната година в Германия страните членки сложиха обща цел за прекосяване към изцяло или отчасти декарбонизирано електроснабдяване до 2035 година Япония концентрира личната си национална тактика върху така наречен чисти въглища, водорода и нуклеарната сила като част от прехода към възобновими източници.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР