Групата Meta Platforms се готви да започне нови мащабни съкращения

...
Групата Meta Platforms се готви да започне нови мащабни съкращения
Коментари Харесай

Meta се готви за нови съкращения от екипите на Facebook, WhatsApp и Instagram

Групата Meta Platforms се готви да стартира нови огромни съкращения в своите подразделения от сряда, защото преструктурира екипите на Фейсбук, WhatsApp и Instagram. Ръководството работи в сходство с инструкциите на своя началник – Марк Зукърбърг, който назова настоящата година „ годината на успеваемостта “ и по-рано тази година към този момент даде обещание да се отърве от непотребните чиновници.

Ръководството беше предизвестено да се приготви за оповестяване на съкращенията в сряда – публицисти от Bloomberg видяха съответната публикация. В нея се загатва, че се чакат нововъведения във всички основни подразделения – от Фейсбук до WhatsApp и даже Reality Labs, която се занимава с планове за “метавселената “. Мерките се подхващат като част от тактиката за понижаване на разноските, която ще докара до съкращаването на 10 000 чиновници, както оповестява и самият Зукърбърг. Поредният кръг от съкращения би трябвало да стартира през май.

Както знаете, Meta към този момент редуцира 13% от личния състав си – към 11 хиляди души през ноември предходната година, като през първото тримесечие резервира мораториум върху наемането на нови хора. В бъдеще се планува балансиране на съотношението сред инженери, програмисти и административен личен състав.

В обявата се показва, че екипите ще бъдат реорганизирани, а останалите чиновници ще работят под контрола на към този момент разнообразни ръководители. Служителите в Северна Америка, които могат да работят от у дома, ще бъдат помолени да останат у дома в сряда, с цел да обработят новините, съгласно документа.

Според Bloomberg, представител на компанията е отказал коментар, базирайки се на предходен пост на Зукърбърг, в който той дава обещание, че преструктурирането и съкращенията в техническите групи ще стартират в края на април, а в бизнес-групите – в края на май, като част от „ годината на успеваемостта “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР