Групата, която класира офертите за изтребител, ще се придържа само

...
Групата, която класира офертите за изтребител, ще се придържа само
Коментари Харесай

Избираме изтребител между F-18, F-16, Gripen, Eurofighter

Групата, която класира офертите за изтребител, ще се придържа единствено към подадените в министерството предложения. Това изясни началникът на Военновъздушни сили и ръководител на групата генерал- майор Цанко Стойков. В навечерието на празника на армията той разкритикува и мненията за наемане на самолети за защита на българското небе.

Преди дни стана ясно, че единствено четири предложения са подадени в състезанието за нови изтребители - F-18, F-16, " Gripen " и втора употреба " Eurofighter ". Офертите, отворени обществено от Министерството на защитата, потвърдиха предварителните упования за любимците. Окончателното решение ще се вземе от " политико-военна група " към министър-председателя Бойко Борисов.

Уверението на ръководителя на групата и шеф на военната авиация идва дни откакто стана известно известие на италианския претендент, в което се споделя, че с изключение на втора употреба самолети, може да се предложат и нови.

Генерал- майор Цанко Стойков:

" Ние се придържаме към изискванията, при които сме желали предложенията и работим при изискванията, които са заложени като условия за предложенията. За да няма офанзиви, ще представим една ясна аргументация по тази причина по какъв начин сме стигнали до тази аранжировка, която се чака да създадем ".

Прозрачността на процедурата подсигурява, че няма да се стигне до вероятно обжалване на решението на работните групи, изясни още генерал- майор Цанко Стойков. Италианската оферта е единствената, който предлага машини втора употреба. Двете американски и шведската са за нови машини. Генерал- майор Цанко Стойков не е обезпокоен, че министерството не чака контракт за нови самолети до края на годината.

" Не ме тормози толкоз доста времето. По-важното е да се направи необорим избор и по-късно той да бъде задоволително добре контрактуван с доставчика ", добави Стойков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР