Групата експерти на СЗО по безопасността на ваксините, обяви, че

...
Групата експерти на СЗО по безопасността на ваксините, обяви, че
Коментари Харесай

СЗО: Ползите от ваксината на АстраЗенека надвишават рисковете |

Групата специалисти на СЗО по сигурността на имунизациите, разгласи, че изгодите от имунизацията срещу COVID-19 на АстраЗенека надвишават рисковете и предлага имунизирането да продължи, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Глобалният съвещателен комитет на СЗО за сигурност на имунизациите деликатно прави оценка най-новите налични данни за сигурността на имунизацията на АстраЗенека. След като този обзор завърши, организацията неотложно ще осведоми обществеността за своите констатации ", се показва в изказване единствено ден, откакто специалистите организираха среща при закрити порти, оповестява Ройтерс.

Кейт О`Брайън, шеф на Департамента по имунизация, ваксини и биологични артикули на СЗО, съобщи, че комисията за сигурност на имунизациите прави оценка дали нежелани събития, като тромбите, в действителност са свързани с имунизацията.

" Не бива да тълкуваме прекалено тези съответни цифри, излезли от опитите. Те са високоефективни ваксини, те са животоспасяващи ваксини, те са безвредни ваксини и би трябвало да продължим с тяхното потребление ", сподели О`Брайън на конференцията на СЗО.

" Така че всеки, на който се предлага ваксина, би трябвало да приема каквото се предлага от програмата и да се подсигурява, че имунизациите, които се създават, се употребяват с оптимално ", добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР