Групата "Бунт срещу унищожението" за шести пореден ден блокира днес

...
Групата "Бунт срещу унищожението" за шести пореден ден блокира днес
Коментари Харесай

Шести ден продължава протестът на екоактивисти в Лондон, 715 са арестувани

Групата "Бунт против заличаването " за шести следващ ден блокира през днешния ден придвижването из лондонските улици с искане да се разгласи "извънредно състояние в екологията " и показва решителност без значение от арестите - над 700 от понеделник насам, съобщи Франс прес.

Активисти на английската организация блокираха моста "Ватерло " в центъра на Лондон, седнали в поза лотос на платното, превърнато отчасти в градина.

Заради "присъствие на стачкуващи " бяха блокирани още три оживени места в столицата - Площадът на Народното събрание, кръстовището "Оксфорд съркъс " и Мраморната арка в североизточния завършек на Хайд парк, споделиха транспортните управляващи в Лондон.
"Бунт против заличаването " се обърна посредством Туитър непосредствено към премиера реакционер Тереза Мей: "Знаем, че не вършиме задоволително (за климата). Знаете, че не вършиме задоволително по въпроса. Нека тогава поговорим на тази тематика ".
В деянията си за великденския уикенд придвижването е планувало разнообразни игри и други действия в зоните, които ще окупира: йога, разтривки, беседи, концерти и т. н.

Действията на "Бунт против заличаването " доведоха до 715 ареста от началото на седмицата, а 28 души се проверяват, съобщи за Агенция Франс Прес лондонската полиция.

Броят на арестуваните е основал "логистичен проблем (...) с пространството в килиите ", а протестните прояви отклоняват полицейските чиновници от другите им задания, съобщи в официално съобщение Скотланд ярд.
Лондонската полиция обърна внимание и върху един "необичаен факт " - "желанието на участниците да бъдат задържани и неоказването на опозиция ". Това е образец за метода, по който работи придвижването, пропагандиращо ненасилственото гражданско непокорство, показва Агенция Франс Прес.

Природозащитната група упорства английското държавно управление да разгласи изключително състояние във връзка с климата и околната среда, да постави завършек на въглеродните излъчвания до 2025 година и да свика "гражданско заседание ", което да взема решения по отношение на климатичните промени, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР