Групата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия

...
Групата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия
Коментари Харесай

Наглост! Туроператорът, завлякъл хора с хиляди долари за екскурзия в Канада, се кани да се пререгистрира

Групата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия до Канада, към момента не са получили назад парите си. Случаят е от преди месец.

Тогава стана ясно, че екскурзиантите са отпътували без заплатен хотел и с резервации за круиз на имената на китайци. Министерството на туризма се самосезира и глоби компанията, само че къде са парите на хората?

Екскурзията е трябвало да стартира в края на юни и е трябвало да завърши в края на юли. Потърпевши описват, че са платили сред 15 000 и 24 000 лв..

Още при кацането си в Торонто обаче туристите схващат, че нещо не е наред. В хотела им споделят, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем - нощувките там също не са заплатени.

„ Беше много унизителна цялата история”, споделя пред Нова телевизия един от пострадалите.

Потърпевшите са писали до Комисията за отбрана на потребителите, откъдето им дали отговор да се извърнат към застрахователите.

„ Това към този момент е направено от нас, само че те ни дадоха отговор, че не са виновни за това. Казаха ни да се обърнем към този осигурител, към който тя е имала застраховка все още на подписване на договора”, съобщи различен от пострадалите.

„ Тази компания продължава да работи и се размина с една санкция от 1000 лв., макар че 2 месеца не е имала застраховка”, разяснява пострадал.

„ Хората с съображение се обърнаха към нас, създали сме 4-5 инспекции на фирмата”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. „ Фирмата е стартирала процедура по разпродажба, а декларира желание за регистрация на нова компания. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, съобщи Ангелкова.

„ Поемаме уговорката да затегнем условията във връзка с туроператори и турагентите, и във връзка с лимитите на застраховките”, съобщи още Ангелкова.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР