Групата Алмекс, която е собственост на Динара и Тимур Кулибаеви,

...
Групата Алмекс, която е собственост на Динара и Тимур Кулибаеви,
Коментари Харесай

Дъщерята на Назарбаев може да продадe дела си в Народната банка на Казахстан

Групата " Алмекс ", която е благосъстоятелност на Динара и Тимур Кулибаеви, дъщерята и зетят на първия президент на Казахстан, обмисля да продаде миноритарен дял в Народната банка, най-голямата банка в Казахстан, заяви " Интерфакс ", базирайки се на източници, осведомени със обстановката.

Според организация " Блумбърг " " Алмекс ", която управлява 69,5% от " Народната банка ", обмисля да понижи каузи си, като форсира подаването на предложения от евентуални вложители. Компанията не е показала ясни условия на договорката, а детайлностите за продажбата могат да се трансформират според от пазарните условия.

От пресслужбата на " Алмекс " оповестиха за " Интерфакс ", че във връзка с " Народната банка " групата последователно се насочва към увеличение на свободно търгуваните акции и е постоянно отворена за оферти за придобиване на миноритарни дялове в кредитната институция. Ключовият фактор за " Алмекс " в това отношение е " да усили ликвидността на акциите и да разшири кръга на акционерите, като в същото време резервира контролния пакет, т.е. най-малко 51% от акциите ".

Още през 2019 година групата разгласи, че след многочислени апели от интернационалната инвеститорска общественост " Алмекс " е подготвена да обмисли разновидности за увеличение на ликвидността на акциите на " Народната банка ", като в същото време резервира контролния си пакет.

" Като цяло частичната продажба на акции - това е по-скоро открита интернационална и казахстанска процедура за скъпи бумаги на емитенти, които се търгуват на интернационалните фондови тържища.

Много е значимо да се означи, че всички разновидности ще бъдат прегледани, като се вземе поради удобната пазарна обстановка. Ние, като главен акционер, сме заинтригувани от повишение на ликвидността на акциите и капитализацията на " Народната банка " ", - обобщават от " Алмекс ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР