Група за застъпничество на транссексуални ветерани съди правителството заради изключването

...
Група за застъпничество на транссексуални ветерани съди правителството заради изключването
Коментари Харесай

Транссексуални ветерани съдят VA за операция за потвърждаване на пола

Група за покровителство на транссексуални ветерани съди държавното управление поради изключването от него на хирургия за потвърждаване на пола в изгодите за здравето на ветераните.

Министерството по въпросите на ветераните на Съединени американски щати, или VA, покрива съвсем всички свързани с прехода грижи за ветерани, в това число хормонална терапия, гласово образование, опазване на плодовитостта и обезкосмяване. Въпреки това, в случай че транс ветерани желаят да получат интервенция, от тях се изисква или да употребяват частна здравна застраховка, или да платят от джоба си.

Транссексуалната асоциация на американските ветерани или TAVA, основана през 2003 година, подаде петиция през май 2016 година с искане към VA да стартира развой на основаване на правила, с цел да промени своите изгоди за здравето, с цел да обхване интервенции за потвърждаване на пола на транс ветерани. През съвсем осемте години от този момент VA не е дала отговор или отхвърлила петицията, макар че чиновници на организацията са казвали обществено през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР