Група за трафик на мигранти през р. Дунав е задържана

...
Група за трафик на мигранти през р. Дунав е задържана
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти през Дунав, докато купонясва на остров

Група за трафик на мигранти през р. Дунав е арестувана при взаимна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

В региона на Витиня е арестуван лек автомобил с 9 мигранти – три от тях са деца, три са жени и трима са възрастни мъже. 7 от тях са от иракски генезис, двама са иранци. На остров на река Дунав е задържана и част от самата група, която по това време имала прием. За задържането й са употребявани и катери на Групово дело „ Гранична
полиция “, изясни Гешев, представен от Фокус. Тази група е поръчала несполучливия палеж на граничното полицейско ръководство във Видин преди няколко месеца. Тогава бяха арестувани двама от възможните причинители,
които все още са в следствения арест във Видин, посочи Гешев.

Тогава разполагахме с информация, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше арестувана през днешния ден, добави той.

Гешев посочи, че мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са във Видин и с моторни лодки са прехвърляни оттатък Дунав в границите на няколко минути, след което са били поемани от румънски трафиканти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР