Група за разпространение на дрога е задържана в село Дъбово,

...
Група за разпространение на дрога е задържана в село Дъбово,
Коментари Харесай

Задържаха родители и деца, използвали за склад за дрога ползвали селската църква

Група за разпространяване на дрога е арестувана в село Дъбово, община Мъглиж. Това заяви пред публицисти окръжният прокурор Дичо Атанасов по време на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП).

Става дума за петима души. „ Наглостта на хора от тази категория причинители стига до такава степен, че в избран интервал от време тези високорискови субстанции са били съхранявани в постройката на храма в село Дъбово “, уточни още Атанасов и посочи, че несъмнено лице, в качеството си на обслужващ личен състав, е имало достъп до храма. Лицата са съхранявали огромни количества коноп – арестувани са 43 кг суха листна маса и 275 кг сурова листна маса. Има данни, че групата работи от началото на тази година, добави той, представен от presstv.bg.

Специализираната полицейска интервенция е извършена под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора по формирано преди този момент досъдебно произвеждане. В сегашния миг всички сме очевидци на едно порочно събитие, а точно разпространяването на високорискови наркотични субстанции както в региона, по този начин и в цялата страна, означи окръжният прокурор. 

Двама от участниците в проведената незаконна група са възпитаници на 18 години, които са подпомагани в активността си от техните родители. Има и пето лице, което няма роднинска връзка с групата, разяснява заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов. Към момента няма данни наркотичните субстанции да са били популяризирани в учебни заведения, такива количества могат да се съхраняват и с други цели, измежду които трафик, сподели още той. 

Наблюдаващият прокурор Петя Драганова уточни, че по отношение на петимата са повдигнати обвинявания за четири тежки умишлени закононарушения. За всяко едно е планувано друго наказване. Те са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел – приемане на приходи от незаконна активност, обвързвана с осъществяване на закононарушения срещу националното здраве – държане и разпространяване на наркотични субстанции и засяване и развъждане на растения от рода на конопа. За всяко настрана закононарушение е планувано настрана наказване „ отнемане от независимост “, уточни тя. Най-тежкото планувано наказване е „ отнемане от независимост “ от пет до 15 години и санкция в размер на 20 до 100 хиляди лв. за държане на наркотични субстанции за разпространяване. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР