Група за правата на жените в Полша призова в понеделник

...
Група за правата на жените в Полша призова в понеделник
Коментари Харесай

Полякини за ергена Качински: Кретенски думи на стар глупак

Група за правата на дамите в Полша прикани в понеделник хората да показват, откакто водачът на ръководещата партия в страната съобщи, че ниската раждаемост в Полша частично се дължи на това, че младите дами пият прекалено много алкохол, съобщи Евронюз.

ФАКТИ през вчерашния ден писа за скандалния коментар на политика и първичния меко казано отрицателен отзив.

Опозиционни политици, деятели и известни персони упрекнаха Ярослав Качински, 73-годишен ерген, че не е съответен. Те също по този начин настояват, че Качински, най-влиятелният политик в Полша от 2015 година насам, самичък е частично виновен за ниската раждаемост в централноевропейската нация от 38 милиона души.

По-специално критиците показват засилените ограничавания върху абортите, които са обезсърчили някои дами да желаят да забременеят. Други означават компликациите, които младежите срещат със фамилния живот на фона на инфлацията, която доближава близо 18%.

Групата за правата на дамите изрази гнева си от коментара на Качински и прикани хората да стачкуват пред дома му във Варшава на 28 ноември, навръх 104-ата годишнина от приемането на правото на глас на дамите в Полша.

„ Кретенските думи на един остарял простак за полските дами, че дамите не раждат деца, тъй като пият (а не тъй като Полша е ад), това е единствено откъс от нашата действителност “, написаха от женската организация в понеделник във Фейсбук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР