Група учени предлагат децата с остър хепатит да бъдат изследвани

...
Група учени предлагат децата с остър хепатит да бъдат изследвани
Коментари Харесай

Хипотеза: SARS-CoV-2 може да се окаже в основата на неясния хепатит при деца

Група учени оферират децата с изострен хепатит да бъдат изследвани за съществуване на персистиращ SARS-CoV-2 във фекалиите дружно с нормалните проучвания, провеждани при увреждане на черния дроб. Препоръката е намерила място в обява в The Lancet Gastroenterology & Hepatology. Според екипа е допустимо засегнатите деца, доста от които са прекомерно дребни, с цел да бъдат имунизирани, да са имали леки или безсимптомно протекли Коронавирус инфекции, които са останали незабелязани.

Ако това е по този начин, то тогава задържащите се частици на ковид в стомашно-чревния тракт при тези деца биха могли да приготвят имунната система да реагира прекалено на аденовирус 41F с огромни количества възпалителни протеини, които в последна сметка повреждат черния дроб, считат те.

Също по този начин би трябвало да се има поради, че спайк протеинът на ковид е „ суперантиген “, който покачва чувствителността на имунната система и този факт е допустимо да има връзка и с острия хепатит.

Идеята за евентуална връзка сред неразпозната зараза с ковид SARS-CoV-2 и случаите на неразбираем тежък хепатит, който към този момент е следен при стотици дребни деца в целия свят, е предмет и на друга обява в платформата medRxiv преди партньорска инспекция.

Децата с COVID-19 са изложени на доста нараснал риск от чернодробна дисфункция след прекарана коронавирусна зараза, акцентират от екипа.

Повечето от децата с изострен хепатит (който нормално е необичаен в тази възрастова група) не оповестяват за предходна зараза със SARS-CoV-2. Наред с това обаче е открито, че по-голямата част от тях са инфектирани с аденовирус 41F, за който не е известно да нападна черния дроб, напомнят създателите. Те позволяват, че има връзка сред острата чернодробна зараза и лека прекаран и неразпознат Коронавирус.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР