Група учени от няколко университета в САЩ проведе изследване с

...
Група учени от няколко университета в САЩ проведе изследване с
Коментари Харесай

Микробиомът на червата определя чертите на характера на човек

Група учени от няколко университета в Съединени американски щати организира проучване за да дефинира връзката сред положението на микробиома на червата и чертите на личността, както и с физическото положение, като да вземем за пример умствената сила и умствената отмалялост, а по този начин също физическа сила и физическа отмалялост.

Изследването на микробиома на червата е много скъпо, тъй че е извършено върху дребна извадка от млади физически дейни възрастни. Предварителните резултати са оповестени в списание Nutrients.

Изследователите съумяват да открият, че има разнообразни бактерии и метаболоми, които са свързани с всяка личностна линия. Един тип бактерии може да бъде обвързван с три от четирите личностни черти, само че те към момента не са съумели да намерят видовете бактерии, които са виновни за всичките четири черти.

Получените резултати удостоверяват по-рано открития факт, че умствената сила, умствената отмалялост, физическата сила и физическата отмалялост – това са четири разнообразни биологични настроения и че те могат да се припокриват един с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР