Група служители на столичната полиция са разследвани, след като 16-годишно

...
Група служители на столичната полиция са разследвани, след като 16-годишно
Коментари Харесай

Осем полицаи от Met са разследвани, след като момчето е спряно и претърсено многократно

Група чиновници на столичната полиция са разследвани, откакто 16-годишно чернокожо дете е спряно и претърсено неведнъж за интервал от пет месеца.

Жалби бяха подадени от Haringey Independent Stop and Search Monitoring Group от името на момчето и майка му през април и юни 2023 година Те включваха изказвания за расово профилиране, потребление на голословна мощ, незадоволителни учредения за прекъсването и обиски, както и несъобразяване с благосъстоянието на момчето. Подадена е спомагателна тъжба против служители на реда за непоследователно съблюдаване на полицейската процедура.

Разследването преглежда шест случая, при които детето е било спряно и претърсено от служители на реда сред януари и май 2023 година в Тотнъм и Стратфорд. Във всеки случай служителите на реда не са подхванали никакви спомагателни дейности.

В изказване, оповестено във вторник, 6 февруари, Независимата работа за полицейско държание (IOPC) сподели: „ Разследваме държанието на осем столични служители на реда Служители на службата (MPS) като част о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР