Група руски военни експерти ще направи инспекция от 18 до

...
Група руски военни експерти ще направи инспекция от 18 до
Коментари Харесай

Руски военни ще направят инспекция на част от територията на България

Група съветски военни специалисти ще направи ревизия от 18 до 22 юни на част от територията на България. Инспекцията е в границите на реализацията на Виенския документ от 2011 година, заяви началникът на Центъра по намаляването на нуклеарната заплаха към Министерството на защитата на Русия Сергей Рижков.
" Инспекцията се организира за определяна на мащабите на реализираната военна активност или неналичието на такава в рамките на инструкции регион, подлежаща на авансово известяван. Площта на региона е 16 хиляди кв км ", се споделя още в известието.
По време на мероприятието съветските инспектори ще посетят образователни региони и полигони, ще получат информация за провежданата военна активност в региона, както и информация за, намиращите се в региона, формирования и военни елементи на българските въоръжени сили. Те ще бъдат осведомени и за плануваните за юни 2018 година тактически учения, добавя РИА Новости.
През април, в границите на реализацията на документа, сходна ревизия е била направена във Англия.
От уеб страницата на Центъра по намаляването на нуклеарната заплаха към Министерството на защитата на Русия излиза наяве, че в интервала 5-9 юни 2017 година е бил осъществен бдителен полет със аероплан Ан-30Б. Той е изхвърчал от летище Бургас и е бил с оптимален обсег от 660 км.
Виенският документ от 2011 година съдържа политически обвързващи ограничения за подсилване на доверието и сигурността (МУДС), които целят повишение на откритостта и прозрачността във връзка с военните действия, осъществявани на територията, заобикалящите морски зони и въздушното пространство на всички европейски страни (за Русия от западната граница до Урал) и страните-членки на ОССЕ от Централна Азия.
За постигането на задачите на Виенския документ е очакван механизъм за продан на информация по отношение на военните сили, главните системи въоръжения и техника и тяхното разположение, бюджет и доставки, както и механизъм за съвещания и съдействие посредством известия и срещи по отношение на необикновени военните дейности. Заложено е реализирането на военни контакти и съдействие на доброволна основа и провеждането на демонстрации на нови видове съществени въоръжения и техника. Наред с това Виенският документ планува, че страните ще се осведомят взаимно за избрани военни действия, в които вземат участие повече от 9 хиляди военнослужещи или повече от 250 танка, или повече от 500 бойни бронирани машини, или повече от 250 артилерийски системи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР