Група руски учени, ръководени от специалисти от Пермския национален изследователски

...
Група руски учени, ръководени от специалисти от Пермския национален изследователски
Коментари Харесай

Руски учени създадоха антибиотик на базата на човешка кръв

Група съветски учени, ръководени от експерти от Пермския народен проучвателен политехнически университет (PNRPU), съумяха да синтезират протеиново-пептидно вещество от човешка кръв с нараснал антибактериален и антивирусен резултат.

Учените патентоваха изобретението и организираха предклинични тествания за сигурността на лекарството за живите човешки кафези.

Основното преимущество на полученото вещество е опцията за синтезиране на широкоспектърни медикаменти въз основата му, които не провокират трайна взаимозависимост. Учените са определили и изискванията, при които сходни медикаменти ще покажат оптималната успеваемост.

Днес във фармакологичната промишленост протеин-пептидни субстанции се получават от левкоцити на бозайници: кучета, кози, маймуни или лосове.

Пептидите се получават от левкоцити в кисела среда и се дезинфекцират в допълнение при ниски температури. След това веществото се ултрафилтрира за уединяване на протеиновата секта и концентрацията му се усилва и се обезсолява. Пречистването на веществото се прави благодарение на обратнофазова високоефективна течна хроматография.

Учените от Перм съумяват да получат биологично интензивно вещество от пептиди от човешка кръв благодарение на ултразвукова технология. За да създадат това, учените трансформират честотата, мощността и продължителността на експозицията. Новата технология прави допустимо приемането на вещество с нараснала биологична интензивност, което има антимикробен резултат върху разнообразни микроорганизми. Също по този начин, веществото има умерени антивирусни свойства.

Патентованото вещество ще разреши основаването на антибиотици, които не провокират устойчивост у бактериите. При тестване на веществото за токсичност е открито, че то има ниска токсичност и дава отговор на съветските стандарти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР