Група роми нападат и блъскат бащата на талантливите близнаци Хасан

...
Група роми нападат и блъскат бащата на талантливите близнаци Хасан
Коментари Харесай

Нападнаха бащата на Хасан и Ибрахим: Видях живота си на кинолента

Група роми атакуват и блъскат бащата на надарените близнаци Хасан и Ибрахим. За благополучие, Денис Игнатов се разминава без съществени пострадвания, само че е мощно уплашен от неприятната преживелица. Мъжът работи като фелдшер във филиала на Центъра за незабавна здравна помощ " Шумен " в Каолиново. Във вторник вечерта получават сигнал за жена в безсъзнание в селото.

" Когато пристигнахме, хората незабавно започнаха да се държат нападателно и да ни наскърбяват с водача, тъй като сме били закъснели. Истината е, че когато получихме позвъняването, оказвахме първа помощ на жена, нажилена от огромен брой пчели. Това ни лиши 10-15 минути. Отделно ни трябваше към половин час, с цел да стигнем до Пет могили, защото дистанцията е 30 километра ", описа пред " България Днес " Игнатов.

Още в първите секунди след идването той осъзнава, че ситуацията е тежко. " Хванаха ме за яката и започнаха да ме дърпат. Буквално се залепих за една стена, защото не знаех какво могат да ми създадат и по този начин желаех да се предпазя. Знам, че в такава обстановка една непотребна крачка, една непотребна дума и една непотребна реакция може да докара до съдбовен край. Без проблем някой можеше да ме прободе с нож и след това никой нямаше да може да разбере кой от тълпата го е направил. Казвах им да ме оставят да си свърша работата, а те единствено крещяха и обиждаха. Много неприятно ми стана, когато един възрастен човек се обърна към група от младежи: " Нека да влезе да види болната, а когато излезе, вие знаете какво да го вършиме ". Бях доста отчаян и му отвърнах: " Затова ли ни викате - с цел да ни биете? ".

Когато Игнатов отива при дамата, поради която е извикан, вижда, че тя е в схващане. " Кръвното й беше 130/90, пулсът й беше съвършен. Оказа се, че ни викат за едно мерене на кръвно, до момента в който други хора евентуално в този миг имат същинска потребност от нас ", сподели още пред вестника бащата на Хасан и Ибрахим.

И когато Игнатов си мисли, че нещата са завършили, излиза на открито и вижда нова грозна сцена. " Бяха отворили вратите на колата за спешна помощ и дърпаха водача, с цел да го извлекат на открито. Човекът толкоз се тормози, че подвигна кръвно над 200. Беше доста тежка вечер, животът ми минаваше пред очите като на кинолента. За страдание, такива произшествия има съвсем всяка седмица. И си споделям, че няма да им обръщам съществено внимание, тъй като си докарвам спомагателен стрес. Имало е случаи в предишното, в които са ми вадили ножове. При едно посещаване мъж ми сподели: " Ако не излекуваш майка ми, умъртвявам те тук! ". В такива моменти би трябвало една особена тактичност, с цел да си тръгнеш жив. Лошото е, че в цялата страна има такива произшествия ", споделя Игнатов. И добавя: " Няма да ме откажат от работата си, ще продължа да церя! Щастие е, че съм жив и съм дружно с моите момчета. Гледам ги по какъв начин свирят и им се веселя. Но трябват санкции, съществени санкции. И едвам тогава нападателите ще се уплашат и ще спрат да го вършат ".

От регионалната дирекция на полицията в Шумен потвърдиха за случая, като показаха, че фелдшерът и водачът са станали обект на експанзия. " Искам да благодаря на служителите на реда, че реагираха бързо и скоро откакто подадохме сигнал, към този момент бяха на място. След това писахме показания и се надявам да има последици за агресорите ", разяснява героят в бяла престилка. Извършва се инспекция за съществуване на данни за закононарушение - безчинство.

" Опасно е, има риск, само че в никакъв случай не съм си мислел да се откажа и да си потегли. Така дисциплинирам и децата си - започнеш ли нещо, би трябвало да се бориш до дъно ", приключи Игнатов, който работи като фелдшер от повече от 20 години в Спешна помощ - Шумен. Също по този начин от началото на пандемията непроменяемо е на първа линия и дава 12-часови наряди в борбата с подлия вирус.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР