Група, протестираща за Мексико през 2014 г., разби с кола

...
Група, протестираща за Мексико през 2014 г., разби с кола
Коментари Харесай

Протестиращи счупиха врата на президентския дворец в Мексико

Група, протестираща за Мексико през 2014 година, разруши с кола врата на президентския замък на страната в столицата в сряда , оповестява " Ройтерс ". Това сподели видео от локални телевизионни станции.

Бял пикап от мексиканската държавна електрическа компания се е врязал във вратата, демонстрираха видеоклипове. Това се случва, до момента в който президентът Андрес Обрадор е давал ежедневната си утринна конференция вътре.

Полицията на мястото употребява сълзотворен газ , с цел да разпръсне групата, а силите на реда издигнаха бариери в двореца.

До обяд сцената беше спокойна, като вратата на двореца беше обезопасена и нямаше протестиращи в постройката.
 Изчезването на 43-та студенти в Мексико било държавно закононарушение
Изчезването на 43-та студенти в Мексико било държавно закононарушение

Според висшия чиновник по правата на индивида в Мексико

Повече от 100 протестиращи обаче останаха на лагер пред двореца. Местни медии оповестиха, че някои от участниците в разбиването на вратата са задържани.

Обрадор разяснява, че няма да потуши митинга и че държавното управление ще продължи да проверява случая с изчезналите студенти, които изчезнаха при един от най-известните такива произшествия с принуждение в страната.

" Вратата ще бъде оправена и няма да има проблем, сподели президентът, който съобщи, че протестиращите ще се срещнат с членове на неговото държавно управление . Но това, което желаят, е да предизвикат ", добави той, като сподели, че протестиращите са били манипулирани от правозащитни групи, които са срещу неговото държавно управление и не желаят истината за случая да излезе нескрито. Той не показа доказателства за изказванието.

Той продължи да нападна юристите на родителите на изчезналите възпитаници, като сподели, че им не разрешават да приказват с него, като още веднъж не предложи доказателства за изказванието си. Той акцентира, че държавното управление продължава да търси учениците и сподели, че ще приказва с родителите в точния момент.

Центърът за правата на индивида " Мигел Агустин Про Хуарес ", който съставлява фамилиите на изчезналите студенти, разгласи, че не поддържа дейностите на някои от протестиращите.
 Мексико проверява още веднъж убийството на 43-та студенти
Мексико проверява още веднъж убийството на 43-та студенти

Жертви на наркокартелите

В в обществената медийна платформа X той се оплака от неналичието на разговор с президента и държавното управление през последните месеци и отхвърля обвиняванията, че е манипулирал фамилиите на жертвите.

" Настояваме за възобновяване на оправдателен разговор ", се споделя в известието.

Припомняме, че казусът доби скандална популярност и провокира публичния яд, когато стана ясно, че в него

Масови гробове на жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР