Група пенсионери, живеещи на булевард Марица“, са превърнали зелените площи

...
Група пенсионери, живеещи на булевард Марица“, са превърнали зелените площи
Коментари Харесай

Пенсионери превърнаха квартална джунгла в райско кътче

Група пенсионери, живеещи на бул. „ Марица “, са трансформирали зелените площи край блоковете си райско кътче. С настъпването на пролетта, крайблоковото пространство цъфти и радва резидентите и жителите, които инцидентно минават край жилищните здания. За да оповести положителните вести, с редакцията на „ Марица “ се свързаха възхитени съседи, които пожелаха положителният им образец да послужи за ентусиазъм на всички пловдивчани.  

„ Омръзна ни да слушаме единствено за гибел и за закононарушения. Нека дадем публичност и на положителните вести в града ни. Градинката пред блока е прелестна. Който мине по улицата единствено наложително се стопира и гледа хубостта на природата.

Малки дечица постоянно да се снимат с цветята. Но с цел да бъде настроението край блока цветно и пролетно, би трябвало да се поставят ежедневни грижи “, описа Мария Лалева, която дълги години е била домоуправител на входа, който се намира на бул. „ Марица “ 16А.

В нейния вход живее и Стефка Мокрева. Жената наближава 80, само че всеки ден неуморно се труди, с цел да може всички да са щастливи и да се радват на цветята. Когато екип на вестник „ Марица “ посети райското кътче край реката, вуйна Стефка не беше у дома, само че съседите я описаха като витална и симпатична жена, която прави добрините от сърце, тъй като по този начин го усеща от вътрешната страна.

„ Стефка живее сама, само че рядко почива. Всеки ден хваща мотиката и се залавя за работа. Дори през днешния ден боядиса пейката пред входа - безусловно безплатно. Добрите  каузи нямат край. Така е години наред “, описаха съседите от блока.

В прилежащия вход, с похвалната самодейност се е захванала Тераза Бобчева. Тя също е трансформирала пространството зад блока в цветна приказка. „ Цялото пространство тук беше занемарено. От Оперативна програма „ Градини и паркове “ са се отрекли от нас, тъй като живеем на края на града. Никой не идва да коси - с тази работа се занимава различен комшия, който има нужната техника. Без да е задължен го прави. Трудът на елементарния човек е безвъзмезден, срамотия е служащи, които са на заплата, да не си гледат работата “, оплакаха се група съседи. Възрастен мъж даже описа, че предишното лято са идвали представители на ОП-то, които единствено са почивали по пейките.  

В цялостна диаметралност са работливите съседи. Бобчева даже сама е направила пътечка от плочки, която води до комфортна скамейка, на която възрастните хора да почиват. „ Много направи тя за всички. Всяка заран полива. Мъжът  е предприемач, само че все пак тя се занимава, сади цветя, с цел да ни е хубаво на всички “, зарадваха се съседи, които бяха седнали на раздумка край цветните лехи.

Възрастните хора, които живеят на бул. „ Марица “ 14А, мъчно стигат от входа си до спирката на градския превоз, въпреки тя да се намира на няма и 100 метра. За неволите на пенсионерите описа вуйна Мария - жена, която при визитата на репортерския екип на вестник „ Марица “ беше нарамила мотиката и се трудеше сред цветната лехи зад блока. Тя се беше екипирала добре с ръкавици %D
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР