Група от около 50 българи е блокирана на летището в

...
Група от около 50 българи е блокирана на летището в
Коментари Харесай

50 българи са блокирани на летището в Тел Авив, прибирали се от Палестина Свидетелски разказ за ескалацията на

Група от към 50 българи е блокирана на летището в Тел Авив. Не е ясно по кое време сънародниците ни ще могат да се завърнат у нас, защото полетите все още са анулирани. Следва роман от първо лице за началото на спора.

Николай Велинов е част от група за поклонически туризъм. Днес е трябвало да се приберат в България. Около пет сутринта обаче почнали първите обстрели.

" Видяхме по какъв начин се изстрелват в небето. От самите ракети остава дим, който се вижда в небето. Чуваше се и шума на изстрелването. По това разбрахме, че нещо се случва ", описа той пред Българска национална телевизия.

" Имаше напрежение предходните дни. Изникна някакъв спор мисля, че някакви двама души от Палестина бяха убити нещо такова гледахме по новините. След това се мина един ден. Имаше и обстрели към хотела ни в Палестина и след един ден породи това ", описа той.

Групата българи е съумяла да премине от Палестина в Израел.

" Имаше доста огромни скупчвания на границата сред тях. Трафикът беше много претрупан. До летището пътувахме два часа и половина или три. В момента на открито не знаем какво се случва. "

В момента сънародниците ни, към 50 индивида, са блокирани на Терминал 1 на летището в Тел Авив. Всички полети са анулирани.

" Обявават се някакви часове за полети - по-късно се анулират. Напълно е допустимо да няма никакви полети. Напълно е допустима да пътуваме чак във вторник. Това, което ни споделиха е да не напущаме летището. Да стоим тук. На този стадий това е най-сигурното място ", изясни Николай Велинов.

Тази вечер групата няма да може да остане на същия терминал, защото пренощуването е неразрешено и евентуално ще би трябвало да се реалокират на различен, споделя още Николай. От българското посолство са зявили, че при потребност ще им бъде предоставена храна и вода.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР