Група от десет страни от Европейския съюз искат да накарат

...
Група от десет страни от Европейския съюз искат да накарат
Коментари Харесай

Десет страни от ЕС искат таван на цените на газа

Група от 10 страни от Европейския съюз желаят да накарат Брюксел да показа тази седмица проекти за ограничение на цената на газа в целия блок , съгласно чернова на писмо, забелязано от Ройтерс.

Европейски Съюз предложи за справяне с растящите цени на силата по-рано този месец, само че се отхвърли от таван на цената на газа, концепция, която раздели 27-те държави-членки на блока.

Страните, които поддържат тази самодейност, възнамеряват да засилят натиска върху Брюксел с писмо, в което се желае от Европейската комисия да направи оферти за таван на цената на газа за разискване на среща на енергийните министри на Европейски Съюз в петък, последвано от законодателно предложение допустимо най-скоро.

" Ние признаваме напъните, положени от Комисията, и ограниченията, които предложи за справяне с рецесията. Но към момента не сме се заели с най-сериозния проблем от всички: цената на едро на природния газ ", се споделя в черновата на писмото, забелязано от Ройтерс.

Представители на Европейски Съюз споделиха, че към 10 страни обмислят да подпишат писмото, измежду които Белгия, Италия, Полша, Малта и Гърция. По-рано Европейска комисия предложи въвеждане на, само че тази концепция бе.
 Белгия желае таван на цените на газа, без значение от доставчика
Белгия желае таван на цените на газа, без значение от доставчика

Таван единствено на съветския газ би бил политическо решение

Адресирано до еврокомисаря по енергетиката Кадри Симсон, проектописмото приканва за ограничение на цената на всички транзакции на едро с газ. Дипломатите договарят по писмото в понеделник и наличието му към момента можеше да се промени.

В плана се споделя, че ограничението на цените на газа ще помогне на страните да овладеят " непоносимия инфлационен напън ", засягащ семействата и бизнеса, и може да бъде проектирано по метод, който подсигурява сигурност на доставките.

Други страни се опълчват на ограничението на цените на газа, което поражда подозрения дали това предложение ще завоюва задоволителна поддръжка.

Германия, Нидерландия и Дания споделят, че ограничението на цените може да заплаши сигурността на доставките , като подкопае способността на Европейски Съюз да притегля доставки на газ тази зима.

Русия понижи доставките на газ за Европа, откогато Западът наложи наказания на Москва, която нахлу в Украйна, оставяйки страните да се борят да обезпечат различни доставки.

Досега Европейската комисия е предложила незабавни ограничения на Европейски Съюз, в това число налози върху непредвидените облаги на енергийните компании и.

Държавите от Европейски Съюз договарят по тези оферти и се чака да ги одобрят, когато енергийните министри на Европейски Съюз се срещнат в петък.

Междувременно се създават други оферти на Европейски Съюз - в това число поддръжка за ликвидност за енергийните компании и спомагателни ограничения за понижаване на цените на газа.

Очакваше се Комисията да разгласява тази седмица настояща информация за новите ограничения, които изследва, само че чиновници на Европейски Съюз споделиха в понеделник, че това може да стане при започване на октомври.
 Ердоган за енергийната рецесия: Европа жъне, каквото си е посяла
Ердоган за енергийната рецесия: Европа жъне, каквото си е посяла

Той е уверен, че Путин употребява газа като оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР