Група от 9 души, сред които и една жена, е

...
Група от 9 души, сред които и една жена, е
Коментари Харесай

Арестуваха турци в Гърция, готвели атентат срещу Ердоган

Група от 9 души, измежду които и една жена, е задържана в Атина поради планувано нападение по време на формалната аудиенция на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 7 и 8 декември, оповестява в. „ Миллиет “, като цитира информация във в. „ Вима “.

Задържаните са членове на турската лявоекстремистка Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) .

Откриха бомби и терористи в Гърция 10 дни преди Ердоган

Ердоган към Борисов: Бойко, те желаят да ме убият

Гръцката полиция е провела претърсвания на три адреса, където живеят бойците, открити са записи и скици с в детайли направен проект за покушението на турския държавен глава.

Планът предвиждал обстрел с гранатомети от две точки по конвоя на Ердоган. В шифрованата информация целта е под името „ Скорпион “. Част от групата е трябвало да стреля директно по автомобила на турския президент.

Гръцките сили за сигурност не престават да търсят мястото, където са укрити гранатометите, ръчните гранати и бутилките със запалителна течност ,

които терористите е трябвало да употребяват за атентата против Ердоган. Предполага се, че тайникът с оръжейния боеприпас се намира в подножието на планината Парнита на север от Атина.

Сред задържаните е Хасан Бибер, направил нападенията над централния офис на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването и правосъдното министерство през 2013 година По-късно той е бил арестуван в Гърция след опит да трансферира лодка с муниции от гръцкия остров Хиос в Турция.

Групата е арестувана по обвиняване за присъединяване в терористична организация, само че всички 9 души отхвърлят това и оповестяват за полицейски произвол и принуждение по време на ареста им.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР