Група от 70 нелегални мигранти е задържана на автомагистрала Тракия

...
Група от 70 нелегални мигранти е задържана на автомагистрала Тракия
Коментари Харесай

70 мигранти, превозвани от румънски граждани, са задържани на АМ Тракия тази нощ

Група от 70 незаконни мигранти е арестувана на автомагистрала " Тракия " тази нощ, осведоми БНР. Те са били транспортирани в бус от двама румънски жители. Задържани са към 01:00 часа на паркинг в сливенския сектор на автомагистралата, откакто бусът им е аварирал. 
Превозваните в буса мъже са се самоопределили като афганистанци. Според полицията всички са на възраст сред 13 и 38 години. На 14 от тях е предоставена здравна помощ в лечебните заведения в Сливен и Ямбол, тъй като са били очевидно изтощени и отпаднали.
От тях 11 са прегледани в болничното заведение в Сливен и по-късно освободени, трима са в болничното заведение в Ямбол.
На арестуваните румънски жители следва да им бъде предявено обвиняване и прокуратурата да изиска непрекъсната мярка задържане под стража.
Бусът, в който са транспортирани мигрантите е с австрийска регистрация и е взет чартърен от Румъния. Тепърва ще се обяснява произхода на транспортното средство, оповестиха от Районната прокуратура.
В момента мигрантите са в постройката на полицията в Сливен за определяне на самоличността им, след което следва да бъдат трансферирани в центрове за мигранти в страната. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР