Група от 70 бежанци от Украйна, сред тях 39 деца,

...
Група от 70 бежанци от Украйна, сред тях 39 деца,
Коментари Харесай

70 бежанци от Паничище обратно към морето в бази на БДЖ

Група от 70 бежанци от Украйна, измежду тях 39 деца, настанени в края на май в база на БДЖ в курорта Паничище, са предизвестени, че ще бъдат преместени още веднъж на Черноморието - в Приморско и Варна, отново в бази на компанията, съобщи БНР.

Връщането на бежанците назад на морето ще стане до 30 септември, потвърдиха за БНР от пресцентъра на БДЖ.

Бежанците са изпратили подписка до управлението на БДЖ и до регионалния шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски с молба да бъдат оставени на Паначище най-малко до края на октомври, какъвто е удълженият от Министерството на туризма период по националната хуманитарна  стратегия за бежанците.

Центърът за възобновяване на фрагменти в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се употребява за обезпечаване на наложителен отдих на експлоатационния личен състав в сдружението. Съгласно подписания групов трудов контракт железопътният транспортьор има към своите чиновници от експлоатационния персонал  ангажимент за обезпечаване на профилакториум.

Към момента в базата са настанени 70 украински жители, като поетият ангажимент за настаняване беше до месец септември. За да бъде допустимо осъществяването на задължението по КТД към чиновниците на БДЖ, е належащо настанените украински жители в Паничище да бъдат пренастанени в почивно-възстановителните центрове в Приморско и Варна.

В тази връзка от БДЖ сътвориха организация за обезпечаване на превоз от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от непрекъснати медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където има обезпечено здравно обслужване на място за пребиваващите там украински жители.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР