Група от 48 прокурори в САЩ планира да разшири антитръстовото

...
Група от 48 прокурори в САЩ планира да разшири антитръстовото
Коментари Харесай

В САЩ пак разследват Google

Група от 48 прокурори в Съединени американски щати възнамерява да разшири антитръстовото си следствие против Гугъл. Това заяви в четвъртък CNBC, базирайки се на източници.

По-рано прокурорите твърдяха, че следствието ще се отнася най-вече до рекламната политика на Гугъл Alphabet. На неотдавнашна среща обаче генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън, който управлява следствието при основния прокурор на щата, разгласи желанието си да разшири производството в други области на компанията. Комисията възнамерява да притегли вниманието към употребяваните от Гугъл търсачки и планове, свързани с платформата Android, благосъстоятелност на компанията.

Според източника, на Гугъл ще бъдат изпратени публични условия за издаване на документи, нужни на прокурорите или за даване на опция да се срещнат с това. Отбелязва се, че новото следствие ще се управлява от представители на други щати и ще се организира настрана от съществуващото. В момента не се знае кои представители на щата ще водят новото следствие. CNBC оповестява, че Гугъл отхвърли да разяснява.

През юли стана известно, че американските управляващи се готвят да стартират огромно следствие против Amazon, Фейсбук, Гугъл и Apple, с цел да ревизират за възможни нарушавания на антитръстовите им закони. Според Ройтерс пълномощията по време на процеса ще бъдат разграничени сред Федералната комисия за търговия на Съединени американски щати, която ще бъде взета под надзора на Amazon и Фейсбук, и Министерството на правораздаването, което ще се занимава с Apple и Гугъл. В същото време демократите в Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати оповестиха началото на личното си следствие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР