Група от 42-ма американски прокурора са подали в съда обвинения

...
Група от 42-ма американски прокурора са подали в съда обвинения
Коментари Харесай

Американски прокурори с иск към Meta заради вредите, които компанията нанася над младежите

Група от 42-ма американски прокурора са подали в съда обвинявания към Meta Platforms поради вредите, които те настояват, че Instagram и Фейсбук нанасят над младежите, предава CNBC. 33-ма от тази група са подали искове в съда в Северна Калифорния, а останалите – в личните си щати. Изданието разяснява, че невиждания брой щатски прокурори, обединили се зад обвиняванията може да съставлява съществено предизвикателство за бизнеса на Meta. Според групата, приложенията основани от Meta са проектирани да водят до взаимозависимост и са психически манипулативни.

„ Свидетели сме на тежки времена в Америка. Нивата на поляризация, до които сме стигнали са сравними единствено с тези от времената на Гражданската война. И обстоятелството, че сме се обединили всички тези прокурори, свързани с целия политически набор, дружно с хора, които постоянно показват противоречие със обстановката гласно и обществено, приказва задоволително “, декларира пред CNBC щатският прокурор на Тенеси Джонатан Скърмети.

Роб Бота, щатски прокурор от Калифорния, декларира от своя страна, че следствие, извършено от група негови сътрудници е довело до тъмно умозаключение, а точно – че Meta култивира невиждани равнища на пристрастяване за нарастване на корпоративната си облага. При това, компанията напълно умишлено създава психически манипулативни характерности и подвежда обществото за вредите.

„ Децата и тинейджърите страдат от рекордни равнища на неприятно душевно здраве и фирмите зад обществените медийни платформи, като Meta са отговорни за това. Компанията се възползва от детската болежка посредством съзнателно основаване на манипулативни характерности, които пристрастяват децата към платформите им и в това време намаляват самочувствието им “, разяснява в особено изказване основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс. Според нея, компании като Meta са съдействали за национална рецесия, обвързвана с менталното здраве на младежите в страната и би трябвало да понесат отговорността си за това.

Джеймс Фарел от SiliconAngle прави забавен коментар във връзка актуалната вест. Според него невижданото обединяване на такава група от прокурори може да се съпостави със случаите, в които сходни каузи са завеждани към огромните фармацевтични компании, както и тези ориентирани към производителите на цигари, когато обществото се сплотява в битката против тях.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР